23 / 04 / 2024

Hasan Çalışlar, Dünya Mimarlık Festivali jürisinde!

Hasan Çalışlar, Dünya Mimarlık Festivali jürisinde!

Geçtiğimiz yıl Dünya Mimarlık Festivalinde (The World Architecture Festival-WAF)Eski-Yeni  Yapı kategorisinde dünya birinciliği alan Tuz Ambarının mimarlarından Hasan Çalışlar, bu yıl aynı festivalde tek Türk jüri üyesi olarak yer aldı



Her yıl dünyanın dört bir yanından mimarları bir araya getirmek, mimarlık mesleği alanında nitelikli projeleri ödüllendirmek amacıyla yapılan ve mimari alanında dünyanın en prestijli etkinliği olarak tanımlanan Dünya Mimarlık Festivali, bu yıl da Barselonada 2-4 Kasım tarihlerinde gerçekleştiriliyor.

58 ülkeden binlerce başvurunun olduğu yarışmanın bu yılki jüri üyesi olan Hasan Çalışlar, dünyanın en önemli mimarları ile birlikte, jürideki tek Türk mimar olarak yer aldı.

Hasan C. Çalışlar Kimdir

1969da İstanbulda doğdu.  MSÜ Mimarlık Fakültesinden 1992de mezun oldu. Yüksek lisansını Y.T.Üde Mimarlıkta Güç ve İktidar ilişkisi üzerine yaptı. Çeşitli üniversitelerde davetli öğretim görevlisi olarak dersler verdi. 1993 yılında Kerem Erginoğlu ile birlikte kurduğu Erginoğlu&Çalışlar,  farklı yıllarda kazandığı Ulusal Mimarlık Ödüllerinin yanısıra Dünya Mimarlık Festivalinde (WAF) büyük ödülü alan ilk Türk mimarlık ofisi oldu.

 


Geri Dön