23 / 04 / 2024

Hasan Tahsin Usta Brüksel’de kentsel dönüşümü anlattı!

Hasan Tahsin Usta Brüksel’de kentsel dönüşümü anlattı!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, AB tarafından düzenlenen ‘Open Days’ Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası’nda katıldığı panelde ilçede yürütülen kentsel dönüşümle ilgili tecrübelerini paylaştı.




Belçika’nın başkenti Brüksel, 12 - 15 Ekim 2015 tarihleri arasında AB Komisyon ve Bölgeler Komitesi'nin birlikte hazırladığı 'Open Days' Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası'na ev sahipliği yaptı. 30 ülke ve 177 yerel idareden 6 bin temsilcinin katıldığı etkinlikte Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da, bir sunum yaptı. Akıllı kentleşme, çevre duyarlılığı ve hibe projelerin konu edinildiği ‘Bölgesel Gelişme ve İnovasyon Fırsatları’ başlıklı panelde konuşan Başkan Usta, “Gaziosmanpaşa’nın her noktasını düzenleyebilmek amacıyla 1/5000 ölçekli Master Plan projemizi hazırladık. Bu projeyle tüm bölgelerimizin ihtiyaçlarının en şekilde karşılanabilmesini sağlamaya çalıştık. Şehirdeki yaşama şartlarının zorlaşmış olması, yapı stoğunun yaşlanmış olması, sosyal ve kültürel donatı alanlarının yetersizliği, ilçemizin İstanbul’un merkezinde olmasına rağmen kentin geneliyle entegrasyonundaki eksikliklerin giderilmesi, yaşam kalitesinin düşüklüğü ve her şeyden önemlisi deprem tehlikesi bizi Gaziosmanpaşa’yı yenileme anlamında zorunlu kıldı. Bu kararlılıkla ilçemizin yüzde 40’ına yakın bir alanda kentsel dönüşüm çalışmalarına başladık” dedi. Başkan Usta, kentsel dönüşümde karşılaşılan zorluklar ve yatırım fırsatları hakkında da katılımcıları bilgilendirdi.


Open Days etkinliği nedir?


Open Days, Avrupa Bölgeler Komitesi ve Avrupa Komisyonu Bölgesel Politika Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 30 ülkeden 177 yerel idarenin katıldığı bir etkinlik. AB karar mercilerini, ulusal, yerel ve bölgesel politikacıları, iş dünyası temsilcilerini ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren etkinliğe her yıl yaklaşık 6.000 yerel yönetim üyesi katılıyor. Etkinliğin öncelikli hedefinin, yerel idarelerin paylaşımda bulunmaları ve böylelikle hizmet kalitelerini arttırmaları ve yerel idarelerin birbirleriyle işbirliği oluşturmaları için uygun ortamlar yaratılması olduğu belirtiliyor. 


Gaziosmanpaşa Belediyesi


Geri Dön