23 / 04 / 2024

Hasan Tahsin Usta: Dönüşümle önümüzdeki 100 yılı planlıyoruz!

Hasan Tahsin Usta: Dönüşümle önümüzdeki 100 yılı planlıyoruz!

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin 7 dev kentsel dönüşüm projesi, 2. Emlak Zirvesi´nde tanıtıldı. Uluslararası zirvede Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, kentsel dönüşümün öncü ilçesindeki çalışmalarla ilgili bilgi verdi.



 

Gayrimenkul ve finans uzmanlarının bir araya geldiği ve toplam bin 200 katılımcının yer aldığı 2´nci Emlak Zirvesi başladı. Proje sahiplerinin ve finansman sektörünün buluştuğu zirvede, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Türkiye´nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinin yürütüldüğü ilçedeki çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

 

İlçenin çehresini değiştirecek projelerle ilgili açıklamalar yapan Başkan Usta "Böyle bir şehirde kentsel dönüşümü tek çıkış yolu olarak görmek, şehri, geleceğe taşımak, tüm ihtiyaçları temelden tanımlamak, bütüncül anlamda şehrin vizyonunu ortaya koymak ve akabinde şehirde uygulanabilir bir kentsel dönüşüm planı yapmak maksadıyla bölgeleri ayırarak bir çalışma başlattık. Bu çalışmalar kapsamında önümüzdeki 50 yılın, 100 yılın geleceğini planlayarak, şimdiki  zor şartları geleceğe hazırlayarak bir süreç başlattık. Şehirlerde arz talep dengesini oluşturmak, şehirlere yeni vizyon katmak yerel yönetimlerin görevi bir o kadarda bu süreci yürütecek olan mühendislerin, mimarların yada bu işin içinde olan aktörlerin görevidir, diye düşünüyorum' diye konuştu.

 

Gaziosmanpaşa Belediyesi

 


Geri Dön