24 / 04 / 2024

Hayri Uğur'a oğlundan gayrimenkul davası!

Hayri Uğur'a oğlundan gayrimenkul davası!

Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hayri Uğur'a oğlu Anıl Uğur tarafından dava açıldı. Anıl Uğur, babasının kendi üstüne kayıtlı 5 gayrimenkulünü haberi yokken sattığını iddia etti.



Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hayri Uğur, 29 yıllık eşi Hepşen Uğur ile, geçen yıl tek celsede boşandı. Hepşen Uğur, eski eşinin kendisini “FETÖ’den tutuklanırsam mallarımıza el konulur. Formalite icabı boşanalım” diyerek kandırdığını öne sürdü. Uğur, çok geçmeden Z. Y. isimli biriyle evlendi. Tüm bunlar yaşanırken eski çiftin oğulları Anıl Uğur, babasına tapu iptal ve tescil davası açtı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Anıl Uğur adına kayıtlı İstanbul’un değişik yerlerinde bulunan 5 gayrimenkulü bulunuyordu.  ABD’de olduğu sırada e-devlet sistemine giren Uğur, kısa süre önce adına kayıtlı görünen gayrimenkullerin satıldığını anladı. Anıl Uğur'un gayrimenkullerinin  babası tarafından satıldığını öğrendi.

Üçü Kâğıthane’de biri Şişli’de biri Bağcılar’da olan 5 gayrimenkulün 4'ü  S. Z. isimli bir mimara satıldığı  Şişli’de bulunan bir gayrimenkulün ise babasına ait şirkete devredildiği açıklandı. Anıl Uğur'un savcılığa yaptığı suç duyurusunda yapılan satış işleminin de geçersiz olduğu S. Z.’nin ise iyi niyetli olmadığı savunuldu. 

Davada, söz konusu gayrimenkullerin üçüncü kişilere devrinin önlenmesi için tedbir konulması istendi. 

Oğlunun kendisine karşı dava açtığını öğrenen baba ise “Eğer davadan iki gün içinde vaz geçmezsen ben de sizlerin evlatlığını istemiyorum ve gereken için de mahkemeye başvuracağım” açıklamasında bulundu.


Geri Dön