25 / 04 / 2024

Hazineden altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı!

Hazineden altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kurumsal yatırımcılar için altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihraç edecek.



Hazine ve Maliye Bakanlığı, kurumsal yatırımcılar için altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı yapacak.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Bakanlık tarafından internet sitesinde yayınlanan duyuruya göre, sermaye piyasalarının gelişimine katkı sğalanması, yurt içi tasarrufların yükseltilmesi, yatırımcı tabanının genişletilmesi ve finansman araçlarının çeşitlendirilmesi için başta emeklilik ve yatırım fonları olmak üzere kurumsal yatırımcılarla ilgili 17 Nisan 2020 valör tarihli altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihraç edecek. 

Bu senetlerin ihracı Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası (KMKTP) üyesi bankalar tarafından satış yöntemi ile yapılacak. Yatırım ve emeklilik fonları gibi diğer kurumsal yatırımcılar taleplerini KMKTP üyesi bankalar üzerinden Bakanlığa gönderebilecek.

İhraç ile yatırımcıların getireceği altınların talep toplama tarihi itibarıyla halihazırda Borsa İstanbul nezdine sahip fiziki altınlardan oluşması gerekecek. İhraca konu edilecek altınların 1000/1000 saflık derecesine karşılık gelen toplam ağırlığının 995 gramın tam katı sağlanması gerekiyor.


Geri Dön