20 / 04 / 2024

Hazine'ye ait taşınmazlardan elde edilen gelirler TBMM'de!

Hazine'ye ait taşınmazlardan elde edilen gelirler TBMM'de!

Son 5 yılda Adana'daki ve son 18 yılda ülke genelindeki Hazine'ye ait taşınmazların satışından ve kiralanmasından elde edilen gelirler meclis gündemine taşındı. Bağımsız Parti'li Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



Bağımsız Parti  Adana  Milletvekili İsmail Koncuk, son 5 yılda Adana'daki ve son 18 yılda ülke genelindeki Hazine'ye ait taşınmazların satışından ve kiralanmasından elde edilen gelirlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Koncuk, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Bağımsız Parti'li Koncuk, ''Aşağıda yer alan sorularımın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.'' diye konuştu.

Koncuk, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak “Adana ilimizdeki” Hazineye ait taşınmazların satışı ve kiralanması ile ilgili çelişkili ifadeleriniz ulusal basında yer almıştır.''

Bağımsız Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un soruları:
1. Hazineye ait taşınmazların satışından elde edilen gelirler Hazine bütçesine kaydedilmekte ve bütçe kanunu gereği harcamalar yapılmaktadır. Son 5 yılda “Adana ilimizde" Hazineye ait taşınmazların "satışından" gerçekleşen rakam ne kadardır? 
2. Son 5 yılda “Adana ilimizde" Hazineye ait taşınmazlardan Hazine bütçesine aktarılan "kira geliri” ne kadardır? 
3. Yine son 5 yılda “Adana ilimizde” Hazineye ait taşınmazların satışından gerçekleşen rakamın ne kadarı Adana İlimiz için harcanmıştır? 
4. Son 18 yılda “ülke genelinde” hazineye ait taşınmazların satışı ve kiralanması ile ilgili hazine bütçesine aktarılan rakam ne kadardır? 
5. Kamu kurumlarına tahsisli olan taşınmazlar, askeri alanlar ve sit alanlarının satışı kanunen mümkün değildir. Fakat bu kapsamdaki Devletin özel mülkiyeti veya hüküm ve tasarruf altında olmayan taşınmazların pazarlık usulü ile kiraya verildiği doğru mudur? 
6. Hazineye ait taşınmazların kiralanmasında sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmeyen kiracılara gerekli işlemler neden başlatılmıyor? 
 


Geri Dön