28 / 03 / 2024

Haznedar'da ada bazında kentsel dönüşüm konuşuldu!

Haznedar'da ada bazında kentsel dönüşüm konuşuldu!

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası, Haznedarda da geniş katılımlı bir toplantıyla masaya yatırıldı. Merter Greenpark Otel'de gerçekleşen ve Haznedar Bilge Sokak sakinlerinin katıldığı ilk tanıtım toplantısında; ada bazında kentsel dönüşüm masaya yatırıldı



6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası, Haznedarda da geniş katılımlı bir toplantıyla masaya yatırıldı. Merter Greenpark Otel'de gerçekleşen ve Haznedar Bilge Sokak sakinlerinin katıldığı ilk tanıtım toplantısında; ada bazında kentsel dönüşüm masaya yatırıldı. Müteahhit firmaların tanıtım videolarının sunumundan sonra SEN-KO Yapı Proje Müdürü Selim Makas, 6306 sayılı kentsel dönüşüm yasası hakkında bilgi verdi. 


Kare Yapı ve SEN-KO Group'tarafından oluşturulan bir proje sokak sakinlerine tanıtıldı. Mimar Fırat Çuşkun yapılacak projeyi sunarken, "7200 m2 alana uygulanacak yerde, 27 adet parsel mevcut. 

24.892 m2 inşat alanına sahip alana % 35 imar artışına sahip oluyor" dedi. 


396 DAİRE 90 İŞYERİ... 

16 içat olarak üç bloktan yapılması planlanan projenin tanımını Mimar Zühal Tuğra gerçekleştirdi. Sokak sakinleri merak ettikleri sorulan yetkililere sordular. 


Kimileri kira bedelini merak ederken kimileri de güven duygusunun nasıl sağlanacağını dile getirdiler. İlk toplantısı yapılan kentsel dönüşüm projesi kabul gördüğü halde Güngören için umut ışığı olarak ilk kazma vurulacak. 


Tanıtıma; Kare Yapı yetkililerinden Ömer Haciömeroğlu ve Kemal Ay da katılırken kat sakinlerinin de ilgisi büyük oldu. Güngören Belediyesi'nin de destek verdiği öğrenilen bu projede 396 daire 90 adet işyeri için ilk kazmanın vurulması merakla bekleniyor. 



Gazete 365



Geri Dön