26 / 04 / 2024

Heath Ledger’ın oturduğu binadaki çatı katı 49 milyon dolara satıldı!

Heath Ledger’ın oturduğu binadaki çatı katı 49 milyon dolara satıldı!

New York'un merkezinde, Soho'da Heath Ledger’ın yaşamını kaybettiği binadaki tripleks çatı katı 49 milyon dolara satıldı. 8 bin metrekare büyüklüğündeki konutun gizemli alıcısının kimliği paylaşılmadı. Evin, 6 terası ve özel bir asansörü bulunuyor.



New York'un merkezinde, Soho'da Heath Ledger’ın yaşamını kaybettiği binadaki tripleks çatı katı 49 milyon dolara alıcı buldu ve yılın en pahalı satışlarından biri oldu. Göz alıcı çatı katı, Heath Ledger'ın yaşamını yitirdiği konut ile aynı binada bulunuyor.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; New York'un merkezinde yapılan en büyük satışlardan biri olarak nitelendirilen tripleks çatı katı, hem lokasyonu hem de dekorasyonuyla ön plana çıkıyor. 49 milyon dolara satışı hayatını kaybettiği 421 Broome St.’de 19. yüzyıldan kalma dökme demir binada yer alıyor. 

Heath Ledger’ın oturduğu binadaki çatı katı 49 milyon dolara satıldı!

Çatı katı için 2018 yılında 65 milyon dolar bedel belirlenmişti. Daha sonra 2020 Eylül'de bunun neredeyse yarısına; 35 milyon dolara satışı yapıldı. Son olarak 49 milyon dolarlık satışla, bu senenin önceki rekor satışı olan 56 Leonard’daki 45 milyon dolarlık çatı katı satışını gölgede bırakan bir anlaşmaya imza atıldı. 

8 bin metrekare büyüklüğündeki konutun gizemli alıcısının kimliği paylaşılmazken; Kaliforniya'daki gizli bir paravan şirket aracılığıyla bir teknoloji patronunun satın aldığı ileri sürüldü. 

On sene önce, sıkıntılı bir varlık yatırımcısı olan David Matlin ve eşi Lisa, çatı katını 17,8 milyon dolara satın aldılar ve sonrasında yenilemek amacıyla Gwyneth Paltrow’un tasarımcısı Roman ve Williams ile anlaşma yaptılar.

Heath Ledger’ın oturduğu binadaki çatı katı 49 milyon dolara satıldı!

6 terası bulunan ve jakuzisi olan ev, dört senelik bir yenilenmenin ardından meşe zeminler, siyah mermer, konsol merpen, siyah granitli endüstriyel şık bir mutfak, İtalyan Carrara mermer banyolar ve üç çatı penceresinin kurulumu ile ön plana çıktı. 

Konutta özel bir asansör, 15 metre yükseliğinde tavanlar, kemerli camlar, odun sobası, Fransız kapılar, 20’den fazla özel dolap ve bir spor salonu yer alıyor. 

Çatı katının olduğu binada ayrıca 2008 yılındaki ölümüne kadar Heath Ledger da yaşıyordu. Oyuncu, dördüncü kattaki evine ayda 25 bin dolara yakın bir tutar ödüyordu.

Roma'daki Villa Aurora 2022'de satışa sunulacak!


Geri Dön