19 / 04 / 2024

Hedef Grup, Aydın'da 7 milyon dolarlık termal otel açacak

Hedef Grup, Aydın'da 7 milyon dolarlık termal otel açacak

Efes Antik Kenti yanındaki oteli satın alıp bayanlar için özel havuzların da bulunduğu bir konseptte tüketiciye sunan Hedef Grup, şimdi de termal otel açmaya hazırlanıyor



Aydın'ın Germencik ilçesinde Ramazan ayına yetiştirilmeye çalışılan yeni otel için şirket, 7 milyon dolar yatırım yaptı. Yaklaşık 130 kişinin istihdam edileceği otelin üst müdürlüğünü şirketin 2006'da satın alıp işlettiği Burç Club'ın Genel Müdürü Bedri Oğuz yapacak. 5 yıldızlı olarak açılacak otelin inşa çalışmasının 7 ay sürdüğünü belirten Oğuz, 'Ramazan'a yeni otelimizle girmek istiyoruz.' dedi.

130 odalı şehir içindeki termal otelde çamur havuzundan termal havuza, yosun havuzundan tatlı su havuzlarına kadar 12 değişik havuz bulunuyor. 'Türkiye'deki birçok termal ve SPA otelinin üzerinde kullanım kapasitesine sahip bir otelden bahsediyoruz.' diyen Genel Müdür, Burç Termal'in de Burç Club gibi her kesimden insana hitap edeceğini söyledi. Otelde bayanlar ve baylar için ayrı kısımlar bulunacak. Ayrıca bay ve bayanların birlikte girebileceği bir kısım yer alacak. Gecelik fiyatları henüz netleştirmediklerini aktaran Genel Müdür, 'Fakat açıldığı anda 5 yıllık devre tatil satışlarına başlayacağız. Daha uygun fiyatla 5 yıl boyunca tatil yapacak insanlar için bu yeni uygulamayı başlatacağız.' dedi. Yeni otelde yılda 70 bin geceleme hedeflediklerini söyledi.

İzmir'in Selçuk ilçesindeki Burç Club'da ise yılda 50 bin kişi geceliyor. 2006'da satın alındıktan sonra tamamen yenilenen otel, bu yıl sezonu mayıs ayında açtı. Temmuz sonuna kadar dolu olan otelde büyütülen ve yeniden düzenlenen bahçede yapay göletler, yürüyüş yolları, kafeler, oturma alanları, spor tesisleri ve hayvanat bahçesi bulunuyor. Kapasitesi 550 kişiye çıkarılan kapalı restoran, yenilenen açık büfeler, lobi, havuz ve bahçede bulunan ve değişik tropikal asitli asitsiz tamamen alkolsüz içeceklerin sunulduğu kafeler de otelde yerini almış durumda.

'Termal otellerin geleceği parlak'

Sağlık için Türkiye'ye gelen misafir sayısı 2005'te 126 bin iken 2010 sonunda 500 bine yaklaştı. Türk sağlık turizminin gelirleri ise son 5 yılda altıya katlanarak 3 milyar dolara ulaştı. Artan talep üzerine Türkiye'ye 2007-2010 yılları arasında 22 yeni termal otel inşa edildi. Kaplıca tesis sayısı 46 ilde 240'a yükselirken yatak kapasitesi 17 bin 767'den 29 bin 727'ye çıkarıldı. Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Başkanı Emin çakmak, bu gelişmelerin daha da ivme kazanacağı görüşünde. çakmak, 'çünkü Türkiye daha yeni yeni bu alanda kendini göstermeye başladı. Yani termal otellerin Türkiye'de geleceği parlak.' dedi.
Zaman/ARİF BAYRAKTAR


Geri Dön