28 / 03 / 2024

Hekim Holding hafif çelik yapılar inşa edecek!

Hekim Holding hafif çelik yapılar inşa edecek!

Hekim Holding, İstanbul'un deprem derdine çare olacak bir buluşa imza attı. Yeni sistemle 8 kata kadar hafif çelik yapılar inşa edilebilecek..



İstanbullular'ın korkulu rüyası deprem riskinin ancak sağlıklı yapılar inşa edilerek atlatılabileceği artık herkesin kabul ettiği bir gerçek. Yasal düzenlemelerin yanı sıra yenilikçi firmaların buluşları da sürece destek veriyor. Ar-Ge yatırımlarıyla dikkat çeken, Hekim Holding de bu şirketlerden. Hekim Holding Yönetim Kurulu Üyesi, İdari ve Mali İşler Başkan Yardımcısı Aydan Hekim, 1989'da Prefabrik Yapı adıyla kurulan firmanın, bugün sektöründe ilklere imza atan bir öncü olduğunu belirtti. Aydan Hekim, Ar-Ge ve Ür-Ge faaliyetleriyle sektöre yeni teknolojileri kazandırdıklarını ve özellikle ilk otoklavlı fibercement ve kaynaksız yapı üretim teknolojilerini geliştirerek yeni bir çığır açtıklarını ifade etti. 


SEKİZ KAT ÇELİK YAPI 

Hekim şirket olarak inovasyon çağının gereklerini yerine getirdiklerini vurgulayarak, Ar-Ge alanında geniş açıklıklı endüstriyel yapıların çalışmalarını tamamladıklarını, çok katlı hafif çelik yapılarda bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. Aydan Hekim, çok katlı hafif çelik yapı sisteminde kullanılan yeni bir teknolojiyle 8 kata kadar hafif çelik yapıların inşa edilmesini mümkün kılan bir sistem geliştirdiklerini vurguladı. Hekim, "Kaynaksız yapı teknolojisi de geliştirdik" diye konuştu. 


15 ŞİRKETTE 1.000 KİŞİ ÇALIŞIYOR

Hekim Holding, Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Öner Hekim ve Ünal Nafiz Hekim tarafından kuruldu. 15 şirketi bünyesinde bulunduran Hekim Holding, toplam 170 bin metrekarelik üretim alanına sahip. Binden fazla kişiyi doğrudan istihdam eden holdingin ürünleri 80 ülkeye ihraç ediliyor. Aydan Hekim, bu süreçte birçok ilke imza attıklarını belirterek, "İç içe geçebilen konteynırlar, sıfır karbon salınımlı modüller, doğa dostu ekolojik yapılar yenilikler arasında" dedi. 


BÖLGENİN EN BÜYÜK ÜRETİCİSİ

2014'te üretim kapasitesini yüzde 30 artırdıklarını anlatan Aydan Hekim, "Türkiye'nin ilk otoklavlı fibercement levha üreticisi olarak geçen yıl üretime başlayan yeni hattımızla yıllık 125 bin metreküplük kapasiteye ulaştık. Sadece Türkiye'de değil bölgede en büyük üretim kapasitesine sahip olmanın avantajını ihracatta yaşıyoruz" diye konuştu. 


Sabah


Geri Dön