26 / 04 / 2024

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın yıkılma riski var!

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın yıkılma riski var!

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nda kazadan bu yana yalıda 8-10 santimetrelik denize doğru kaydı. Yalının yıkılma riski var...



İstanbul Boğazı'nda geçtiğimiz Cumartesi günü yaşanan gemi kazasının ardından hasar gören tarihi Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın denize doğru kaydı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'ndaki çalışanların eşyaları paketlenerek, bahçeye çıkarıldı.

Yalının sahipleri H. Jerfa Süveşda Birışık, Payidar Zerhan Gökpınar ve Yalı Organizasyon şirketinin avukatı Nazlı Selek, yalıdaki zarar gören eşyaların ise içeride kaldığını ifade etti. 

Yalıda inceleme yapan İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ekiplerinin hazırlayacağı raporu beklediklerini ifade eden avukat Selek sözlerine şu şekilde devam etti; "Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nden gelen ekipler de bu kurulun raporunu hazırlamasını bekliyor. Kazadan bu yana yalıda 8-10 santimetrelik denize doğru bir kayma var. Artık acil müdahale edilmesi gerekiyor. Yalının yıkılma riski bulunuyor." 


Geri Dön