19 / 03 / 2024

Helenium Garden projesinin teslim tarihi Mart 2015!

Helenium Garden projesinin teslim tarihi Mart 2015!

Temmuz 2013'te temelleri atılan Helenium Garden projenin teslim tarihi Mart 2015. Dairelerin 2 yüzde 40'ını 1 + 1 daireler oluşturuyor. 50 araçlık açık otopark yanı sıra iki kat bodrumda her daire için bir kapalı otopark alanı veriliyor...





On bir bin metrekare parsel içinde, yaklaşık 40 milyon Türk Lirası yatırım ile 314 daire, 12 ticari  birim inşa ediliyor. Isıtma hariç 150-200 TL. 


Temmuz 2013'te temelleri atılan Helenium Garden projenin teslim tarihi Mart 2015. Dairelerin 2 %40'ını 1 + 1 daireler oluşturuyor. 50 araçlık açık otopark yanı sıra iki kat bodrumda her daire için bir kapalı otopark alanı veriliyor. 


Dört cephesi balkonlu 314 daire inşa ediliyor Kurtköy'ün planlı gelişimi fiımaların ilgisini çekiyor Kurtköy bölgesi gelişim hızı yanı sıra kentsel planlama kararları ile hem inşaat firmalarının hem de ev sahibi olmak isteyenlerin ilgisini çekiyor. 


Geniş caddeler ve sınırlı kat yüksekliği bölgeyi ayrıştırıyor İstanbul'un Anadolu yakası, Sabiha Gökçen Havalimanı ile Pendik Yat Limanı çeperinde gelişimini sürdürürken, Kurtköy'ün geniş caddeleri, okul, hastane, yeşil alan ve sınırlı kat yükseklikleri ile geliştirilen kent planı, hem yatırımcı firmaların hem de ev sahibi olmak isteyenlerin ilgisini çekiyor. Yıllık kapasitesi 25 milyonu bulan Sabiha Gökçen Havaalanı ve Formula 1 pisti bölgede bir çekim merkezi olarak öne çıkarken, îleri Endüstri Teknoloji Parkı ve aynı bölgenin Silikon Vadisi için düşünülmesi yoğun nüfus hareketinin olacağının sinyallerini çoktan verdi. Kurtköy ve çevresinde yer alan ve her geçen gün yenisi eklenen özel okullar, üniversiteler, hastaneler de bu sinyalin en net göstergesi. 


'HELEN'UM' SERİSİNİN SON HALKASI: HELENIUM GARDEN Bölgenin gelişim çizgisini yakın takibe alan gruplardan Başarır înşaat, Anadolu yakasında Altunizade, Kartal, Ümraniye, Üsküdar'dan sonra Kurtköy'e yönelmiş durumda. Bölge, enerji, demirçelik sektörüden sonra, 2004 yılından itibaren 3000 konuta imza atıyor. Helenium serisinde 5 projeyi hayata geçiren firmanın Helenium Wings'ten sonra bu serinin son halkası Helenium Garden projesi de Kurtköy'de yükseliyor. 


STÜDYO DAİRELER TUM BLOKLARA DAĞITILMIŞ Proje, Kurtköy'ün Yahya Kemal Beyatlı ana caddesine cepheli 11 bin metrekarelik arazi üzerinde birbirinin manzarasını kesmeyen zemin üstü dokuz, zemin altı iki katlı 4 bloktan oluşuyor. Ana cadde cepheli iki blok, tek bir platformun üzerinde yükselirken, platformun altında kalan kat 12 adet ticari birimi barındırıyor. Ana cadde kotunda hem kente hem projeye hizmet verecek ticari birimler ile apartman girişleri ayrıştırılmış. 


Arazinin altı metre yükseldiği noktada yer alan iki blok ise kot farkının avantajı ile platform katı altında sosyal alanları ve otoparkları barındırıyor. Dört blokun merkezinde yer alan açık havuz kapalı sosyal alanlardan ulaşılarak geçiş yapılabilecek nitelikte tasarlanmış. 

Dairelerde merkezi ısıtma sistemi pay ölçerli kullanım, klima tesisatı altyapısı, her daire için üç telefon prizi, ortak alanları beslemek üzere jeneratör, görüntülü diafon sistemi, betonarme yangın kaçış merpeni; ortak mahallerde ihbar butonu ve yangın alarm sirenleri ile acil durum aydınlatması ve yönlendirmeleri; dış cephede dışarıdan mantolamalı ısı yalıtım üzeri boya ve alüminyum kompozit panel; merpen hollerinde doğal taş kaplama kullanılmış. Dairelerde ıslak mekanlar seramik, oda ve salonlar laminat parke olarak inşa ediliyor. 


YÜZDE 40'INI 0+1 VE 1+1 TİPLER OLUŞTURUYOR 


Mimar Metin Bostancıoğlu imzasını taşıyan proje, konsept üzerine kurulu iddialar yerine sade dili ile karşımıza çıkıyor. Net dikdörtgen prizma blokları dört yönden çevreleyen balkonlar kütleyi sert çizgilerden çıkarıp yumuşatmış. 


Parapetlerindeki kaplama oyunları ile de cepheye hareket geliyor. Blokların hem birbirlerine olan uzaklıkları hem de açılı yerleşimleri ile mahremiyet sınırları korunmuş. Tüm bloklar karma özellikte.Stüdyo dairelerde ince derin plan şemalar yerine mekansal kullanım uçısından elverişli kare planlar tercih edilmiş. 1 + 1 dairelerde salon ve oda eşit hacimlerin yapıldığı olumsuz önermeler yok. 


Bazı 1+1 tiplerde dış kapı ile banyo kapısının aynı aksta yer almasının dezavantajları var. 2+1 ve 3+1 dairelerin plan şemaları salon-mutfak ile odalar ilişkisi açısından çok kullanışlı. 


Esin Tümer/ Habertürk Gazetesi


Geri Dön