25 / 04 / 2024

Hidayet Türkoğlu ile Mehmet Okur eve yatırım yapıyor

Hidayet Türkoğlu ile Mehmet Okur eve yatırım yapıyor

NBA'nın iki Türk yıldızı Hidayet Türkoğlu ile Mehmet Okur, sıkı emlak yatırımcısı çıktı



Hido, "ABD ve Türkiye'de ev alıyorum" diyor. Memo'nun menajeri ise emlak yanında tahvil ve biraz da borsaya para yatırdığını söylüyor. NBA'nın iki Türk yıldızı Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur sıkı birer gayrimenkul yatırımcısı çıktı. Sahaların gözü kara oyuncusu Hidayet Türkoğlu nam-ı diğer Hido, Kanadalı Toronto Raptors'a 60 miyon dolara 5 yıllık imza atmıştı. Memo ise Utah Jazz'da bir yıl sonra masaya oturacak. Ancak ikisi de parasını ABD ve Türkiye'de emlak sektöründe değerlendiriyor.

FİNANS DANIŞMANIM VAR
Geçtiğimiz sezon takımını sırtlayarak finale kadar taşıyan isimlerden biri olan Hidayet, önceki gün bir toplantıda karşılaştığımızda parayı nereye yatırıyorsun sorumuza "Ben sağlamcıyım" diyerek yanıt verdi. Daha çok gayrimenkule yatırım yaptığını belirten Hido "Bu konuda bir finans danışmanım da var. Genellikle ev ve arsa alıyorum" dedi. Aralık 2004'te Orlando Magic'le altı yıl için 39 milyon dolara imza atan Hido, ilk iş olarak Boğaz'da dört yatak odalı bir villa almıştı. Borsada oynamadığını ama mali yatırım anlamında devlet tahvili aldığını söyleyen Hido, gayrimenkul yatırımlarının da ağırlık olarak Türkiye'de olduğunu ancak ABD'de de hatırı sayılır yatırımı olduğunu belirtti. Hido, ABD'de yaşanan mortgage krizinin kendisini etkilemediğini de söyledi. Utah'ın yıldızı Mehmet Okur da 'sağlamcı'. Menajeriyle yaptığımız konuşmada, Okur'un Türkiye'de ev almayı tercih ettiğini kaydetti. Ancak Memo'nun, Hido'dan farklı olarak tahvil yatırımı yaptığı ayrıca biraz da borsada parası olduğunu belirtti.

3'üncü köprünün geçeceği arazilerle ilgileniyorum dermişim!..'
Yeni takımı Toronto Raptors'un bulunduğu Kanada'ya henüz taşındığı için şu anda bir alım yapmadığını söyleyen Hido, Türkiye'de arsa alımına devam ettiğini belirtiyor. Türkoğlu Türkiye'deki emlak piyasasını yakından takip ettiğini de göstererek "Üçüncü köprünün geçeceği arazilerle ilgileniyorum, dermişim..." dedi.
Barış ERGİN/Sabah


Geri Dön