23 / 04 / 2024

Hilton Worldwide, Türkiye'de 7 yeni otel açacak!

 Hilton Worldwide, Türkiye'de 7 yeni otel açacak!

7 yeni Hilton Garden Inn Oteli’nin açılması için anlaşmalar imzalandı. Hilton Worldwide Türkiye'de 2013'e 4 binden fazla odayla bugüne kadarki en güçlü geliştirme portföyüyle başlıyor...




Hilton Worldwide, Türkiye'de 7 yeni otel anlaşmasının imzalanmasının ardından Hilton Garden Inn markasının ülkedeki geliştirme portföyüne 1.100'den fazla odayı ekleyeceğini açıkladı. Hilton Garden Inn son 4 yıl içerisinde, İstanbul, Kütahya, Konya, Mardin ve Şanlıurfa'da açılan otelleri ve geliştirilmekte olan 10 oteliyle Türkiye'de önemli bir büyüme gösterdi. 


Hilton Worldwide Avrupa ve Afrika Geliştirmeden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Partick Fitzgibbon, “Büyüme momentumumuzun hızlanmaya devam ettiği ve hazırlık aşamasındaki oda sayımızın 4 bini aştığı bir yılın ardından, 2013'e Türkiye'de bugüne kadarki en güçlü pozisyonumuzla giriş yapıyoruz. Bu rakamı şu anda faaliyette olan 5 bin 500'den fazla odamıza eklediğimizde, Türkiye'de Hilton Worldwide markası altında işletilmekte veya geliştirilmekte olan 10 bin odalık önemli bir kilometre taşına hızla yaklaşmaktayız” ifadesini kullandı. 


Açıklama, Hilton Worldwide için Türkiye'de Hilton İstanbul Bomonti Otel ve Konferans Merkezi, Hilton İstanbul Kozyatağı Konferans Merkezi ve Spa, DoubleTree by Hilton Kuşadası, DoubleTree by Hilton Malatya, Hampton by Hilton Samsun ve Hampton by Hilton İstanbul Ataköy gibi yeni projelerin açıklandığı çok başarılı bir yılın ardından geldi. Orta segmente hitap eden Hilton Garden Inn markası tarafından geliştirildiği bildirilen 7 yeni otel aşağıdakilerden oluşuyor: 


Hilton Garden Inn İstanbul Kasımpaşa – Ofton İnşaat Turizm ve Yatırım Sanayi Ticaret Anonim Şirketi ile imzalanan bir işletme anlaşmasının bir parçası olan ve toplam 200 konuk odasına sahip olan bu otel, 7 yeni otel arasında en büyüğü konumunda. Kasımpaşa, İstanbul'un hızla gelişmekte olan iş merkezlerinden biri ve otel çok sayıda büyük ofis kümelerine yakın bir konuma sahip. 2014 yılının ilk aylarında açılması beklenen tesis, aynı zamanda Konferans Vadisi ve Sütlüce Kongre Merkezi’ne eşit uzaklıkta bulunan Piyalepaşa Bulvarı üzerindeki dünyanın önemli konferans tesislerinden birini ziyaret eden iş adamlarına da ideal bir konum sunacak. 


Hilton Garden Inn İstanbul Ümraniye – Yine 2014 başında açılması beklenen bu tesis, 2011'de DoubleTree by Hilton İstanbul Moda'nın açılmasından ve 2012'de Hilton İstanbul Kozyatağı Konferans Merkezi ve Spa tesisi için anlaşma imzalandığının duyurulmasının ardından, Hilton Worldwide’ın İstanbul'un Anadolu yakasındaki 3’ncü oteli olacak. 148 odalı otel, alt katlarında yeni Can Park Alışveriş Merkezi’nin bulunacağı çapıcı bir gökdelenin bir parçasını oluşturacak; alışveriş merkezi ve otel, imtiyaz sahibi Can Park AVM İşletmecilik Turizm ve Taahhüt A.Ş. tarafından işletilecek. Otel ayrıca, 2015 yılında tamamlanması planlanan ve alışveriş merkezinde bir durağı bulunacak olan yeni Üsküdar – Sancaktepe metro hattından da faydalanacak. 


Hilton Garden Inn İstanbul Esenyurt – İstanbul'da yer alacak Hilton Garden Inn tesislerin 3’üncüsü olacak bu otel, şehrin en hızlı büyüyen ilçelerinden birinde 160 konuk odasıyla hizmet verecek. Otelin, Semerkand Yapı A.Ş. ile imzalanan bir işletme anlaşması ile 2015 yılı başlarında açılması planlanıyor. Tesis, TEM otobanına doğrudan erişimi sayesinde İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan gelen yolcuları çekecek ideal bir konuma sahip. Toplantılar ve faaliyetler bölgede ciddi bir talep yaratırken, aynı zamanda Türkiye'nin en büyük spor sahası olan Atatürk Olimpiyat Stadyumu ile pahalı ve kaliteli ürünleriyle Akbatı Alışveriş Merkezi’nin varlığı sayesinde eğlence turizmi alanında potansiyel barındırıyor. 


Hilton Garden Inn Trabzon – Hilton Worldwide, Trabzon'un kendine has bir tarzı bulunan Akçaabat Bölgesi’nde yer alan ve 2015 yazında açılması planlanan oteli, Tunalar Otomotiv Turizm Ticaret Limited Şirketi ile yapılan işletme anlaşmasının bir parçası olarak işletecek. Canlı ve etkileyici bir Karadeniz manzarasına sahip otel, 172 konuk odası, kapalı havuzu ve özel kumsal alanıyla turistlerin Sümela Manastırı ve Ayasofya gibi ünlü yerel yapıları gezebileceği ideal bir üs sağlayacak. Trabzon her ne kadar olağanüstü doğal güzellikleriyle tanınan bir şehir olsa da, aynı zamanda 6 bin metrekarelik Trabzon Dünya Ticaret Merkezi gibi tesisler sayesinde önemli bir toplantı ve faaliyet merkezi özelliği de taşıyor. 


Hilton Garden Inn Bursa – 2012'de bir dönüm noktası olan çift markalı Hilton and Hampton by Hilton Bursa'nın başarıyla açılmasının ardından, Hilton Worldwide Türkiye'nin dördüncü büyük şehrindeki tesislerini 17 kata ve 180 konuk odasına sahip bu etkileyici tesisle daha da güçlendirecek. 2014 başında açılması beklenen otel, konut yerleşimi, perakende mağazaları ve bir dizi spor ve eğlence tesisiyle birlikte imtiyaz sahibi Güleser Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından işletilecek bir karma kullanım geliştirme projesinin parçası olacak. 


Hilton Garden Inn  Ankara  Gimat – 162 odalı bu otel, Özçelik İmaj Tan Adi Ortaklığı ile imzalanan franchise anlaşmasının bir parçası olarak geliştirilecek. 2014 başlarında açılması planlanan bu göz alıcı 10 katlı tesis, şu anda bir Hilton ve bir DoubleTree by Hilton oteline ev sahipliği yapan başkente üçüncü bir Hilton Worldwide markasını getirecek. 


Hilton Garden Inn Erzincan - 2013 yazında Reysaş Turizm Yatırımları ve Ticaret Ltd. Şti. ile imzalanan bir işletme anlaşması dahilinde açılması beklenen bu otel, Hilton Worldwide'ın gelişmekte olan Erzincan şehrinde ilk kez faaliyet göstermesini sağlayacak. Şehir, işletmeleri bölgeye çekmeyi hedefleyen hükümet destekli bir yatırım sürecinden geçti ve şu anda çok sayıda büyük şirket ofisine, Türkiye'nin en büyük ordu üssüne ve inşaat halindeki bir üniversiteye ev sahipliği yapıyor. 120 odalı otel, şehir merkezinden geçen ana yol üzerinde işlek bir konumda yer alacak. 


Toplam 7 otelin her birinde konuklar, iyi bir gece uykusu ve konforlu bir konaklama isteyen ziyaretçiler için ideal bir çözüm olan Garden Sleep System™ yatak ve ergonomik koltukları dahil Hilton Garden Inn markasının özel imkanlarından faydalanacak. Yeni oteller, 24 saat açık iş merkezine erişim ve ücretsiz Wi-Fi internet erişiminin yanı sıra birer fitness merkezi, restoranlar ve 24 saat açık büfelere sahip olacak. 


Hilton Worldwide Odaklı Hizmet Marka Yönetiminden Sorumlu Bölge Başkanı Mark Nogal ise “2008'de Hilton Garden Inn'in Türkiye lansmanından bu yana, portföyümüz sürekli büyümeye devam etti. Şu anda işletilmekte olan 5 tesise sahibiz ve 7 yeni oteli içeren bu önemli duyuru, bu rakamın 2015'e kadar üç katına çıkmasını sağlayacak. Türkiye, gelişmekte olan turizm sektörü ve büyük şehirlerinin ekonomik gücü sayesinde ödüllü orta segment markamızın daha da genişlemesi için ideal bir pazar konumunda ve gelecek aylarda bu otellerin gelişimini izlemek için sabırsızlanıyorum” dedi. 


Hilton Worldwide, şu anda 5 markadan oluşan portföyüyle Türkiye çapında 22 otelde 5 bin 500'den fazla odaya sahip ve bu rakamın sürekli artması planlanıyor. 2011'de Türkiye Hilton Worldwide'ın tüm dünyadaki oda açılışlarının yüzde 5'ini sağlarken, bu yeni haber de Şubat ayında yapılan Hilton Worldwide'ın ülke çapında 4 yeni otel anlaşması imzalamasına ilişkin duyurunun ardından geldi.


Geri Dön