29 / 03 / 2024

Hilton Worldwide'da Kariyer Olanakları'na 400'ün üzerinde genç katıldı!

Hilton Worldwide'da Kariyer Olanakları'na 400'ün üzerinde genç katıldı!

Mayıs ayı boyunca, dünyanın dört bir yanındaki Hilton Worldwide otelleri ve genel merkezlerinde, “ Careers@Hilton Live: Hilton Worldwide’da Kariyer Olanakları ”na 400'ün üzerinde genç katıldı...



Mayıs ayı boyunca, dünyanın dört bir yanındaki Hilton Worldwide otelleri ve genel merkezlerinde, “Careers@Hilton Live: Hilton Worldwide’da Kariyer Olanakları” kapsamında, gençlere otelcilik sektöründeki heyecan verici kariyer olanaklarını tanıtan yüzlerce etkinlik düzenlendi. Türkiye’deki 14 Hilton Worldwide oteli de, markanın şimdiye dek imza attığı en büyük global kariyer organizasyonu olan, “Careers@Hilton Live: Hilton Worldwide’da Kariyer Olanakları”na katıldı.


Dünya nüfusunun en kalabalık kesimini oluşturan gençler, iş hayatına atılırken ve kariyer merpenlerini tırmanırken ciddi zorluklarla karşılaşıyor. 2013’te genç işsizlerin sayısı 74 milyon civarındaydı. Turizm ve seyahat ise dünyada en çok istihdam sağlayan sektör; her 11 çalışandan biri bu iş kolunda görev yapıyor. Bu sebeple gençlerin karşılaştığı işsizlik sorunuyla mücadelede, turizm ve seyahat sektörüne önemli bir görev düşüyor.


Ayrıca araştırmalar gösteriyor ki, gençlerin sahip olduğu özelliklerle şirketlerin aradıkları özellikler örtüşmüyor. Dünya genelinde yapılan bir araştırmaya göre, işverenlerin sadece yüzde 43’ü, iş hayatına yeni atılacak kişilerin yeterince donanımlı olduğu görüşünü taşıyor. Bununla birlikte gençler de önlerindeki fırsatları görmekte zorlanıyor. Günümüzde gençlerin yalnızca yüzde 46’sı hangi sektörlerde iş gücüne ihtiyaç olduğu konusunda yeterli bilgiye sahip.


“Careers@Hilton Live: Hilton Worldwide’da Kariyer Olanakları” etkinliği, Hilton Worldwide çalışanları açısından da gençlere ilham vermek, onlara iş hayatında başarılı olmaların sağlayacak beceriler konusunda rehberlik etmek ve otelcilik endüstrisindeki kariyer olanakları hakkında bilgi sunmak için eşsiz bir fırsat niteliğinde. Organizasyon kapsamında ‘Özgeçmiş Atölyeleri’nden ‘Kariyer Buluşmaları’na ve Hilton Worldwide çalışanlarının kendi başarı öykülerini paylaştıkları sunumlara kadar pek çok aktivite gerçekleştirildi.


Türkiye genelinde, İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri, Adana, Mersin, Şanlıurfa, Kütahya, Konya ve Mardin olmak üzere 10 şehirdeki 14 Hilton Worldwide oteli, “Careers@Hilton Live: Hilton Worldwide’da Kariyer Olanakları” etkinliğine ev sahipliği yaptı. Conrad Istanbul, Hilton Istanbul Bosphorus, Hilton Istanbul Bomonti, Hilton ParkSA, Hilton Izmir, Hilton Ankara,  Adana  HiltonSA, Mersin HiltonSA, Kayseri Hilton, Hilton Garden Inn Şanlıurfa, Hilton Garden Inn Kütahya, Hilton Garden Inn Konya, Hilton Garden Inn Mardin ve Golden Horn Istanbul’daki etkinliklere 400’ün üzerinde genç katıldı.


Hilton Worldwide Türkiye Bölge İK Direktörü Sandra Gülerşen etkinlikle yaptığı açıklamada “Gençler iş bulmakta zorlanıyor, fakat hızla gelişen, enerjik otelcilik endüstrisi, farklı becerilere ve ilgi alanlarına sahip gençler için muhteşem fırsatlar sunuyor. Düzenlediğimiz bu etkinliklerde gençlerle iletişim kuruyor; onlara, gelecekleri hakkında bilinçli karar verebilmek için ihtiyaç duydukları bilgileri veriyor ve deneyim edinmelerini sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.


“Careers@Hilton Live: Hilton Worldwide’da Kariyer Olanakları” Hilton Worldwide’ın ‘Açık Kapılar’ girişimi kapsamında gerçekleştiriliyor. 2019 yılına dek en az 1 milyon gence ulaşarak onların kariyer potansiyellerini ortaya çıkarmalarını ve kullanabilmelerini hedefleyen girişim, Hilton Worldwide’ın gençlerin hayatını iyileştirme misyonuna hizmet ediyor.


Mayıs ayındaki etkinliklere katılamayan, ancak otelcilik sektöründeki kariyer olanakları hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler, Hilton Worldwide’ın ‘Kariyer Danışmanı’na başvurabilir; online olarak Hilton Worldwide’ın Twitter hesabından (@HiltonWorldwide) #CareersatHiltonLive hashtag’ini kullanarak veya www.hiltonworldwide.com/youth adresindeki formu doldurarak sorularını iletebilir.


“Careers@Hilton Live: Hilton Worldwide’da Kariyer Olanakları” hakkında daha ayrıntılı bilgi için www.hiltonworldwide.com/youth adresini ziyaret edebilir, Hilton Worldwide’daki iş olanakları konusunda www.hiltonworldwide.com/careers adresinden bilgi edinebilirsiniz. 


Geri Dön