19 / 04 / 2024

Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusu tamamlandı!

Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusu tamamlandı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Erzurum'da inşa edilen Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusunun tamamlandığını bildirdi.



Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız yaptığı açıklamada Erzurum'da inşa edilen Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusunun tamamlandığını bildirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, DSİ olarak dadaşlar kenti Erzurum'a yapılan yatırımlarla kentin mümbit topraklarını su ile buluşturmayı, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmenin yanı sıra, derelerdeki taşkın riskini azaltmaya yönelik çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Yıldız, Erzurum ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması dolayısıyla bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynandığını belirtti.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyduklarını dile getiren Yıldız, şöyle konuştu:

"Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları ve üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan veya dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor, bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor." 

Yıldız, Erzurum Hınıs Başköy Barajı'ndaki gövde dolgu çalışmalarının tamamlanarak fiziki gerçekleşmenin yüzde yüz seviyesine ulaştığını söyledi.

 


Geri Dön