20 / 04 / 2024

Hırsızlık kurbanı olmamak için bunlara dikkat edin!

Hırsızlık kurbanı olmamak için bunlara dikkat edin!

Yıllara dayanan alışkanlıklarla ve kulaktan dolma bilgilerle alınan önlemlerin hırsızlık olaylarını engellemede yetersiz kaldığını belirten Pronet Güvenlik Genel Müdür Yardımcısı Aydın Bolkar, hırsızlıkla ilgili doğru bilinen yanlışları anlattı...



Yıllara dayanan alışkanlıklarla ve kulaktan dolma bilgilerle alınan önlemlerin hırsızlık olaylarını engellemede yetersiz kaldığını belirten Pronet Güvenlik Genel Müdür Yardımcısı Aydın Bolkar, hırsızlıkla ilgili doğru bilinen yanlışlar konusunda uyarılarda bulundu. Bolkar, çelik kapı, demir parmaklık gibi önlemlerin hırsızları durdurmaya yetmediğini belirtti.



İstatistiklere göre ülkemizde saatte 10 ev ve 5 iş yerinin, günde ise 230’dan fazla ev ve 100’den fazla iş yerinin hırsızlığa maruz kaldığını söyleyen Pronet Güvenlik Genel Müdür Yardımcısı Aydın Bolkar, yetersiz önlemlerin hırsızlara adeta davetiye çıkardığını söyledi. Önlemlerin genellikle yıllara dayanan alışkanlıklarla ve kulaktan dolma bilgilerle alındığını belirten Bolkar, yanlış uygulamalara karşı uyarılarda bulundu.


Panjur, demir parmaklık, çelik kapı gibi önlemlerin hırsızları durdurmaya yetmeyeceğine dikkat çeken Bolkar, bu tür mekanik tedbirlerin kötü niyetli kişileri ancak yavaşlatmayı sağlayabileceğini söyleyerek yanlış bilinen doğrularla ilgili şu bilgileri verdi:


Yanlış:  “Konut sigortam var.”

Doğru: Hırsızlık sigortası ya da bu teminatı kapsayan konut sigortası ancak hırsızlık sonrası zararları karşılar; hırsızlığı engellemez. Üstelik canınızı korumaya da almaz. Sigorta ve alarm birbirinin alternatifi değil, tamamlayıcısıdır.


Yanlış: “Demir parmaklık, panjur, kırılmaz cam, çelik kapı beni hırsızlardan korur.”

Doğru: Bu tür mekanik önlemler hırsızları ancak yavaşlatır ancak durdurmaz. Mekanik önlemlerin faydalı olabilmesi için alarm sistemi ile desteklenmesi gerekir.


Yanlış: “Sitenin girişinde güvenlik görevlisi var; eve hırsız girmesi imkansız.”

Doğru: Güvenlik görevlisi caydırıcı bir unsur olsa da çok sayıda kişinin yaşadığı sitelerde içeri giren herkesi tanımak ve kötü niyetli kişileri ayırt etmek her zaman mümkün değildir. 


Yanlış: “Evin kapısı ve kilitleri çok sağlam.”

Doğru: Tüm kapılar ve kilitler açılmak üzere tasarlanmıştır. Kapıda kalındığında bir çilingir kapıyı kolayca açabiliyorsa, hırsızların da kapıyı açma ihtimali her zaman vardır.


Yanlış: “Elektronik güvenlik sistemleri çok pahalı.”

Doğru: Günden güne yaygınlaşan elektronik güvenlik sistemlerine çok uygun fiyatlarla abone olunabiliyor.

 

Yanlış: “Yüksek bir katta oturuyorum, buraya hırsız çıkamaz.”

Doğru: Türkiye’de yaşanan hırsızlık olaylarının yüzde 80’i kapıdan izinsiz giriş şeklinde gerçekleşiyor. Hırsızlar, tırmanamayacakları yükseklikteki mekanlara kapıyı ya da kilidi kırarak giriyor.


Yanlış: “Evde her zaman birisi oluyor, ev hiç boş kalmıyor.”

Doğru: Türkiye’deki hırsızlık girişimlerinin önemli bir kısmı hane halkı evdeyken gerçekleşiyor.

 

Yanlış: “Evde değerli eşya bulundurmuyoruz.”

Doğru: Hırsızlar bir evde değerli eşya olup olmayacağını bilemeyecekleri için, bulmak amacıyla tüm evi altüst edebilirler. Araştırmalara göre, hırsızlık kurbanı olanlar önemli travmalar yaşıyor ve yüzde 80’lik bir kesimi evden taşınmayı tercih ediyor.

 

Yanlış: “Evde kasamız var.”

Doğru: Hırsızlar farklı yöntemlerle kasaları açabildikleri gibi, onlarca kilo ağırlıktaki kasaları da taşıyabilirler.




Pronet Hakkında

1995 yılından beri faaliyet gösteren Pronet Güvenlik, 160.000’in üzerinde aktif güvenlik sistemi ve sayıları 500'ü aşan özel güvenlik projeleri ile Türkiye'nin önde gelen güvenlik firmaları arasındadır. Pronet Güvenlik, ev ve işyerleri, güvenlik ihtiyacının ön plana çıktığı bankalar ve bu bankalara bağlı şube ve ATM’ler, Türkiye’nin önde gelen mağaza zincirleri gibi kurumlara yönelik hizmet vermektedir. Pronet Güvenlik, sunmuş olduğu güvenlik çözümleri ile kişi, kurum, kuruluş, öz varlık ve bilginin korunmasını sağlamaktadır. Kamu kurumları, şirketler, özel konutlar, bankalar, müzeler Pronet Güvenlik'in ürün ve hizmetlerinden yararlanmaktadır. Pronet Güvenlik, yalnızca güvenlik sistemini kurmak ve projeyi gerçekleştirmekle kalmamakta, aynı zamanda sistemden maksimum derecede yararlanabilmeleri için satış sonrasında kusursuz destek anlayışıyla müşterilerinin daima yanında olmaktadır. Pronet Güvenlik, müşterilerinden gelebilecek güvenlik personeli talebini de yetkin eğitmenler tarafından profesyonelce eğitilmiş elemanlarıyla en iyi şekilde karşılamaktadır. Pronet Güvenlik Hizmetleri, teknolojik altyapısı, güvenlik sektöründeki benzersiz deneyimi ve 2.300 kişilik ekibiyle bugün ve gelecekte müşterilerine en iyi hizmeti sunma hedefiyle çalışmalarını sürdürmektedir.


Daha fazla bilgi için: www.pronet.com.tr



Geri Dön