25 / 04 / 2024

Hisar Arkeopark Projesi için kamulaştırma!

Hisar Arkeopark Projesi için kamulaştırma!

Bursa'nın kurulduğu Hisar bölgesindeki arkeolojik kazılar kapsamında devam eden Hisar Arkeopark Projesi için 3 ve 15 bina kamulaştırıldı.



Bursa'nın kurulduğu Hisar bölgesindeki arkeolojik kazılar kapsamında devam eden Hisar Arkeopark Projesi için 3 ve 15 bina kamulaştırıldı. Anadolu Ajansı'nın haberine göre; 6 bin 900 metrekare alan üzerine kurulan Hisar Arkeopark için bölgedeki kamulaştırma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

 

Kamulaştırma çalışmaları kapsamında  15 bina kamulaştırılıp yıkılırken, bölgedeki 3 arsa da kamulaştırılarak projeye eklendi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Dündar şunları söyledi; 

 

"Bir alt kademede, Roma dönemi mermerlerine rastlıyoruz. Son katmanda ise Roma dönemi mozaiklerini buluyoruz. Bölge kurulurken 4 ana cadde olan Ortapazar Caddesi, Kavaklı Caddesi, Oruçbey ve Zindankapı üzerinde yer alacak şekilde planlanmış. Bu caddeler günümüze gelene kadar özgün halini yitirmiştir. Özellikle Ortapazar Caddesi, yüksek katlı betonarme binalarla dolduğundan özgün dokusunu koruyamamıştır. İşte biz, çekirdek alan olarak belirlediğimiz 40 hektarlık alanda yenileme çalışması yürüteceğiz. Bu tarihi doku içerisinde Osmangazi Çıkmazı, Kale Sokak, Üftade Çıkmazı, Alaaddin Bey Caddesi üzerinde yaptığımız yenileme ve restorasyon çalışmaları ile bölgeye değer katmaya çalışıyoruz. Kazı çalışmalarımız devam ederken, kamulaştırmalar ile bölgeyi genişletiyoruz."
 


Geri Dön