20 / 04 / 2024

HMF Hyundai Asansör ile güvenlikte teknoloji engel tanımıyor!

HMF Hyundai Asansör ile güvenlikte teknoloji engel tanımıyor!

Asansör sektörünün en önemli sorunlarından biri, merdiven altı üretim. Yetkili olmayan firmalar, hem sektörün kalitesini düşürüyor hem de güvenliğimizi tehdit ediyor. HMF Hyundai Asansör ile güvenlikte teknoloji engel tanımıyor.



Aylık ve yıllık periyotlarla bakım, denetimden geçmesi gereken asansörlerin, denetleme ve bakımları da zamanında yapılmıyor. Peki tüm bu karmaşa içerisinde güvenliğimizi nasıl sağlayacağız?

 

Yüksek Teknoloji Tercih Edilmeli

 

Türkiye’de birçok kaliteli projeye imza atan HMF Hyundai Asansör‘ün Genel Müdürü Hakan Ek, güvenli asansörler için şu önerilerde bulunuyor:

“Türkiye’de şu anda mevcut olan asansörlerin birçoğu maalesef kullanıma uygun değil. Güvenliğiniz için, asansörlerin bakımı ve denetimi, zamanında ve yetkili firmalar tarafından yapılmalı. Firmaya ve asansöre ait belgelere, özellikle de Temel Sağlık ve Güvenlik onayını içeren CE belgesine mutlaka bakılmalı. Ayrıca asansör seçimi de bir diğer önemli nokta. Asansör alırken özellikle yüksek teknoloji asansörler tercih edilmeli. Çünkü yüksek teknolojiye sahip asansörler, belirli bir mühendislik çalışması sonucu ortaya çıktığı için merpen altı firmalar tarafından yapılamıyor. Yakında büyük projelerde kullanılan double deck asansörlerin sayısı da artacak. Bu sayede merpen altı piyasası son bulacak.”

 

Denetleme ve Bakımda Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Asansörlerde bulunan paraşüt sistemi olarak adlandırılan güvenlik tertibatı sayesinde aşağı yönde hareket eden asansör, çalışma hız aralığının üstünde bir hızda seyretmeye başladığında ani frenleme sistemi devreye girerek asansörü durdurur. Böylece olası kazalar minimum düzeye indirgenmiş olur. Kapılarda bulunan emniyet sistemi sayesinde asansör kapılarının ara katlarda açılması engellenerek yolcuların güvenliği sağlanır. Diğer yandan mevcut yükün üzerinde yükleme yapıldığında da uyarı sistemi devreye girerek asansörün hareket etmesi engellenir. Asansörlerdeki tüm bu sistemlerin sağlıklı çalışıp çalışmadığının kontrolü için, aylık ve yıllık bakımları mutlaka yetkili firmalar tarafından yapılmalı.

 

Ayrıca asansör bakımını yapan firma, bakım sonrası asansör bakım defteri tutar, her ay yapılacak kontrollerde bu defter görevliler tarafından incelenir. Binanızdaki bakım defterini siz de inceleyin...

 



Geri Dön