20 / 04 / 2024

Hollandalı şirketler yatırım için Türkiye'ye geliyor!

Hollandalı şirketler yatırım için Türkiye'ye geliyor!

Türkiye’nin gelişen ekonomisi pek çok uluslararası şirket gibi Hollandalı yatırımcıları da cezbediyor. Yüksek cirolara sahip Hollandalı yedi büyük şirket, önümüzdeki günlerde yatırım olanaklarını araştı



Heyette, Hollanda’nın uluslararası en büyük danışmanlık ve mühendislik şirketi Deerns’ın yanı sıra CLB, Iseco, Lamboo, Linido, Nucletron ve Skytron gibi firmalar yer alıyor.

Hollanda Ekonomi Bakanlığının organize ettiği ve 12-15 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek geziye katılan şirketler, daha çok sağlık ve inşaat alanlarında etkili.

Ankara ve İstanbul’da incelemelerde bulunacak olan heyet, Sağlık ve Milli Savunma Bakanlığının yanı sıra birçok özel hastane ile Alsim Alarko, Güriş, Tepe, Limak ve Kur gibi büyük inşaat şirketlerinin üst düzey isimleriyle de bir araya gelerek, ortak yatırım imkanlarını görüşecek.

Ziyareti organize eden heyette yer alan JAMAO Danışmanlık şirketi müdürü Ali Saraç, Türkiye ekonomisindeki dinamizmin Hollandalı firmaların dikkatini çektiğini ve bu çerçevede yatırım imkanlarını yerinde görmek için bu geziyi düzenlediklerini söyledi.

Saraç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geziye, sağlık alanında hizmet veren Hollanda’nın en yüksek cirolara sahip şirketlerinin katıldığını belirterek, "Türkiye ile Hollanda arasındaki ticaret hacmini artırmayı hedefliyoruz. Yılda en az dört kez bu tür heyetlerle Türkiye’ye giderek yatırım imkanlarını araştırıyoruz. Bu tür ziyaretler sonucunda genellikle önce ürün satışı, ardından da yatırımlar oluyor" dedi.

Aslında KOBİ bazındaki Hollanda şirketlerin Türkiye’de yatırım yapma konusunda biraz geç kaldıklarına da değinen Saraç, bu tür gezilerle bu geç kalınmışlığı telafi etmeye çalıştıklarını söyledi.

Türkiye’ye son yıllarda en çok yatırım yapan ülkeler arasında Hollanda’nın ilk sıralarda yer aldığına da değinen Saraç, bunda Türk ekonomisinin gösterdiği performansın büyük etkisinin olduğunu kaydetti.

Heyet onuruna 14 Aralık’ta Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğunda bir resepsiyon verileceğini belirten Saraç, burada Hollandalı ve Türk şirketlerin eşleştirileceğini kaydetti.
AA


Geri Dön