25 / 04 / 2024

Hükümet, yerli AVM yatırımcısına kredi desteği verecek

Hükümet, yerli AVM yatırımcısına kredi desteği verecek

Hükümet, 2023 yılında koyduğu ihracat hedefini yakalamak için moda markalarına ve yerli alışveriş merkezi yatırımcısına kredi desteği verecek



Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin işbirliği ile hazırlanan proje kapsamında Türk markalarının büyümesi teşvik edilecek. Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Yılmaz Yılmaz, hükümetin 2023 yılında 50 milyar dolarlık hazır giyim ihracatının yüzde 50'sinin markalı olmasını öngördüğüne dikkat çekerek, 'Türk moda markalarının 2023 yılında 20 bin mağazaya ulaşma hedefi var. Eximbank kredileriyle hem AVM hem de mağaza sayımız artacak' dedi. Rönesans Grubu'nun Libya'da yaptığı AVM'yi örnek gösteren Yılmaz, 'Buraya en az 15 Türk markası girecek. Türk yatırımcıların yurtdışındaki yatırımlarının artması bizim markalarımızın mağazalarının da artması demek' diye konuştu.

KİĞILI ENDEKSİ 
Sektörün duayeni Abdullah Kiğılı'ya danışmadan yer kiralamadıklarını belirten Yılmaz, üyelerinin doğru yerde mağaza açmaları için lokasyon verimliliğini ölçmek için çalışmalara başladıklarını söyledi.
Akşam


Geri Dön