26 / 04 / 2024

Hulusi Belgü: 400 bin aileden bir kişi AVM'de çalışıyor!

Hulusi Belgü: 400 bin aileden bir kişi AVM'de çalışıyor!

13 yıldır perakende sektörünün en önemli buluşması olan Perakendecileri biraraya getiren "Perakende Günleri" başladı. Organizasyonda konuşan AYD Başkanı Hulusi Belgü "400 bin aileden 1 kisi AVM'de çalışıyor" dedi...



Perakendecileri biraraya getiren "Perakende Günleri" başladı. Organizasyonda konuşan AYD Başkanı Hulisi Belgü "400 bin aileden 1 kisi AVM'de çalışıyor" dedi. 


13 yıldır perakende sektörünün en önemli buluşması olan Perakende Günleri başladı. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşen organizasyon bugün son bulacak. Perakende sektörünün duayenlerini buluşturan 13.Perakende Günleri Kongre ve Fuan'nda sektörün gelişimi ve gelecek döneme ait hedefleri konuşuldu. Organizasyonun açılışında konuşan Alışveriş Merkezi Yatırımcılan Demeği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, Türkiye'de Alış Veriş Merkezlerinin (AVM) büyüklüğünün 900 bin metrekarenin üzerinde çıktığını ve yıllık 60 milyar TL ciro elde ettiğini bildirdi. Türkiye genelinde 333 AVM'nin 385 bin kişiye istihdam sağladığını belirten Belgü "Yani Türkiye'de yaklaşık 400 bin aileden bir kişi AVM'lerde görev yapmaktadır" diye konuştu. 

Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu Başkam Vahap Küçük de Türkiye'de 10 yıl öncesine kadar sektörün büyüklüğünün 94 milyar dolar olduğunu söyledi. Bugüne gelindiğinde ise sektörün büyüklüğünün 295 milyar dolan bulduğunu anlatan Küçük, AVM sayısının ise 3 3 3 adete ulaştığım ve sektörün bu yılı yüzde 12 büyüme ve 50 bin ilave istihdam artışı ile kapatacağım öngördüklerini belirtti. Küçük, perakende sektörünün ekonomiye ciddi katkı sağladığını belirterek " Kayıt dişiliğin belli oranda kayıt altma alındığı bir sektör" dedi.


Star Gazetesi 


Geri Dön