25 / 04 / 2024

Hüseyin Aslan gençlerin iş gücüne yönelik araştırmasını değerlendirdi!

Hüseyin Aslan gençlerin iş gücüne yönelik araştırmasını değerlendirdi!

12.5 milyon gencin umutsuzluğun ve kötülüğün pençesinde olduğunu öne süren Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "Gençlere iyi bir eğitim ve istihdam sağlamak şart" dedi



Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan. 15-24 yaş arası 12.5 milyon gencin çatışmanın, umutsuzluğun ve kötülüğün pençesinde olduğunu söyledi. Aslan, "Türkiye geleceği olan milyonlarca gencini adeta gözden çıkarmıştır. Bu gençlere spordan toplumsal hayata katılıma, barınmadan istihdama hiçbir noktada kamu bütçesinde yer verilmemiştir. Genelde yüzde 9 olan işsizlik oranı bu gençlerde iki katı fazlayla yüzde 19'a yaklaşmıştır" diye konuştu. 


GÖZDEN ÇIKARILMIŞ 

Toplumun geleceğinin genç nüfusun eğitimine, istihdamdaki payına ve üretime yaptığı katkıya bağlı olduğunu vurgulayan Aslan, Bilgi Üniversitesinin gençlerin kamu bütçesi ve iş gücüne yönelik araştırmasını değerlendirdi. Araştırmaya göre nüfusun yüzde 16.6'sını oluşturan 15-24 yaş arası on iki buçuk milyon gencin yüzde 70'inin eğitim dışında olduğunun ortaya çıktığını kaydeden Aslan, "Bu gençlerimizin Gayri Safi Yurt İçi Hasıla'dan aldıkları pay sadece binde 42. Milyonlarca genç, sporda, toplumsal hayata katılımda, barınmada ve istihdamda kamu bütçesinde görünmüyor. Türkiye eğitim dışındaki on iki buçuk milyon gencini gözden çıkarmıştır" şeklinde konuştu.


KÖTÜLÜK KAYNAĞI 

Bu gençlerin toplumsal ve ekonomik hayata katılımlarının önünün kesildiğini belirten Aslan, "Türkiye genelinde işsizlik oranı yüzde 9.7 iken gençlerde yüzde 18.7 düzeyinde gerçekleşmiştir.  Bu tablo bize gençlerin heba edildiğini anlatmaktadır. Türkiye'de nüfusun yüzde 41'ini çocuklar ve gençler oluşturuyor" dedi. 



ÖNCELİK GENÇLER OLMALI 

Türkiye'yi yönetenlerin önceliğinin gençler olması gerektiğini belirten Hüseyin Aslan," Ülkemizin geleceği olan bu genç potansiyeli çağdaş eğitim olanaklarından yararlandırarak kaliteli eğitime tabi tutmak ve daha sonra işe geçişte destek sağlamak, istihdam alanları yaratmak yöneticilerin hedefi olmalıdır. Unutulmamalıdır ki, eğitimsiz ve işsiz gençlik, toplum için tehlikedir"dedi. 


Habertürk Egeli


Geri Dön