29 / 03 / 2024

Hüseyin Aslan: Kordon depremde büyük risk taşıyor!

Hüseyin Aslan: Kordon depremde büyük risk taşıyor!

Kordonda meydana gelebilecek hasarları da bilimsel verilerle inceleyen araştırmanın raporu hayli ürkütücü. Raporla ilgili bilgi veren Genel Başkan Aslan, herkesin telaşa kapılmadan bilimsel gerçekleri anlaması gerektiğini söyledi.




Ege Koop ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma Merkezi Iv üdürlüğü tarafmdan 1. Kordon'da yapılan bilimsel araş de bölgede ciddi afet riski olduğunu Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan tırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zafdr Akçıg, "Kordon Kentsel Dönüşüm" projesinin en önemli altyapı çalışması olan ve zeminin sismik davranışannı içeren araştırmanın raporunu açıkladı. 


Kordonda meydana gelebilecek hasarları da bilimsel verilerle inceleyen araştırmanın raporu hayli ürkütücü. Raporla ilgili bilgi veren Genel Başkan Aslan, herkesin telaşa kapılmadan bilimsel gerçekleri anlaması gerektiğini söyledi. İlk verilerin, söz konusu bölgenin çok önemli riskler taşıdığını gösterdiğini belirterek, "Bölgelerdeki yapılann yapım yıllan ve o dönemdeki geçerli olan yönetmelikler de dikkate alındığında, olası bir depremde karşı karşıya kalınacak afet son derece büyük olacaktır." dedi. Aktif bir deprem bölgesi olan Türkiye'de büyük bir vurdumduymazlık yaşandığını söyleyen Aslan, izmir'in 12 ilçesinde 13 projeyi, deprem riskini birinci derecede önemseyerek hayata geçirdiklerini aktararak, "Ege Koop'un ürettiği kentler iadece îzmir'e değil, depreme dayanıklı yapılar konuşanda Türkiye'ye örnektir." şeklinde konuştu. 


Zaman İzmir


Geri Dön