25 / 04 / 2024

Hüseyin Özdilek: 2015'te GYO kurarak şirketin yüzde 25'ini halka açacağız!

Hüseyin Özdilek: 2015'te GYO kurarak şirketin yüzde 25'ini halka açacağız!

Hüseyin Özdilek, 2015'te GYO kurarak şirketin yüzde 25'ini halka açmayı planladıklarını söyledi. Bu operasyonla 400 milyon dolarlık gelir elde edeceklerini belirten Özdilek, bunu yatırıma ayıracağız dedi...



Levent'teki AVM rekabetine Özdilek Park'la cesur bir adım atan Hüseyin Özdilek, "Rekabetten korkan ticaret yapamaz. Bu durum sinerji yaratır" dedi. Özdilek, AVM'deki hipermarkette ürünlerin yüzde 20 ucuz olacağını söyledi.


İstanbul Levent'te alışveriş merkezi (AVM) sayısının çok olması nedeniyle yoğun rekabet yaşanan bir bölgeye 600 milyon dolarlık yatırımla giren Özdilek Holding, bu yarışı düşük fiyatla aşacak. Eylül başında açacağı Özdilek AVM'nin daha çok B grubu müşteriye hitap edeceğini belirten Özdilek, AVM'nin içinde yer alan marketin de piyasaya göre yüzde 20 daha ucuz olacağını söyledi. "Rekabetten korkan ticaret yapamaz" diyen Özdilek'le AVM, otel ve iş merkezinden oluşan yeni yatırımını ve holdingin gelecek hedeflerini konuştuk... 

 Özdilek Türkiye'de tekstilci olarak tanınır. Perakende sektörüyle ilgili faaliyetlerinizden de bahseder misiniz? 

Türkiye'ye Metro, Carrefour gelmeden önce biz 1987'de Yalova yolu üzerinde AVM açtık. İçinde büyük bir hipermarketin de olduğu bu AVM ile sektörde büyük deneyim kazandık. Bugün Bursa, Yalova, İzmir, Kocaeli, Afyon, Antalya, Eskişehir ve İstanbul'da 9 AVM, 6 hipermarket, 34 ev tekstili mağazası ve 3 departman store'umuz var. Her yıl Özdilek'e 45 milyon müşteri geliyor. 

 Anadolu'da kazandığınız deneyimi şimdi de İstanbul'a taşıyorsunuz. Yeni yatırımınızın değeri ne kadar? 

Arsa bedelini de dahil ettiğimiz zaman bugünkü değeriyle 600 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdik. AVM, otel ve iş merkezinden oluşan bir kompleks yaptık. Yatırıma 2010'da başladık. Otelimiz bu ay sonunda, AVM eylülde açılıyor. İş merkezi ise faaliyete geçti. 

 AVM yoğunluğu nedeniyle eleştirilen bir bölgede yeni bir yatırım yapmanız aslında herkesi şaşırttı. Rekabetten korkmuyor musunuz? 

Hiç korkmadık. Çünkü rekabetten korkan ticaret yapamaz. Bilirsiniz en çok altın kuyumcular çarşısında satılır. En çok benzin de benzincilerin bir arada olduğu yerde... Dolayısıyla AVM'lerin yan yana olması büyük bir sinerji yaratır. Müşteri sayısı artar. 

 Rekabete bakış açınız sektörün geneline ters gibi duruyor. Bu iddianıza bir örnek verebilir misiniz? 

Biz 16 yıl önce Afyon'da İkbal'in karşısında bir AVM açtık. Herkes İkbal'in işlerinin zayıflayacağını düşündü. Ancak tersi oldu. Her ikimizin de işleri çok iyi gitti. Afyon Özdilek'te geceli gündüzlü 330 kişi çalışıyor. O bölge bir cazibe merkezi oldu. Aynı durum şimdi de Levent'te olacak. 

 Yeni AVM'nizde hangi alanda fark yaratacaksınız? 

130 mağazalı AVM'miz özellikle B grubunu hedefliyor. Ayrıca AVM içinde kendi hipermarketimiz olacak. Burada et ürünleri, unlu mamuller ve sebze meyvede çok iddialıyız. Fiyatlar piyasaya göre en az yüzde 10-20 ucuz olacak. Eti ve unlu mamulleri kendimiz üretiyoruz. 


'Sürümden kazanırım'


Bursa İnegöl'de tekstil üretimi yapan Özdilek, entegre tesislerinde günde 40 ton pamuk ipliği, 30 ton da havlu üretiyor. Hüseyin Özdilek, "İç pazarda çok güçlüyüz. Türkiye'nin her yerine ürün gönderiyoruz. Tekstilde 2 bin, toplamda ise 6 bin 500 çalışanımız var" diyor. Ödedikleri yıllık verginin ise 80 milyon TL olduğunu belirten Özdilek, "Bugünlere esnaflıktan geldim. Her zaman en uygun fiyatla sürümden kazanma mantığında çalıştım" diyor.


Yurtdışında AVM planı


Hüseyin Özdilek, 2015'te GYO kurarak şirketin yüzde 25'ini halka açmayı planladıklarını söyledi. Bu operasyonla 400 milyon dolarlık gelir elde edeceklerini belirten Özdilek, "Bunu yatırıma ayıracağız. Anadolu'da ve komşu ülkelede AVM yatırımı planlıyoruz" dedi. Holdingin cirosunun 750 milyon TL'sinin perakendeden geldiğini ifade eden Özdilek, "250 milyon tekstilden, 30 milyonu da turizmden kazanıyoruz" diye konuştu.


Anadolu'nun ünlü restoranları Levent'e geliyor


Tekstil ve perakendede Anadolu'da doğup büyüyen Özdilek Holding'in İstanbul'daki en büyük farklarından biri de yeme içme alanında olacak. Özdilek Park'a Anadolu'nun meşhur restoranlarını da getirdiklerini söyleyen Özdilek, "Bolu Dağı Mangalevi, Bursa'nın ünlü Hayat Lokantası, İkbal ve Tarihi Sebat Lokantası gibi markalar AVM'mizde yer aldı. Anadolu'da kazandığımız deneyimi İstanbullular'a da göstereceğiz" diye konuştu.



Sabah 


Geri Dön