29 / 03 / 2024

Hüseyin Sözlü’den Adana’ya 3. üniversite için güçbirliği çağrısı!

Hüseyin Sözlü’den Adana’ya 3. üniversite için güçbirliği çağrısı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’ya bir üniversite daha kazandırılması için kent dinamiklerinin, siyasi ayrım gözetmeden, işbirliği yapmasının çok önemli olduğunu açıkladı.




Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, çeşitli nedenlerle kağıt üzerinde kalan; Adana’ya 3. üniversite kazandırılması çabalarının boşa çıkmaması için güçbirliği çağrısı yaptı. Bu konuda  başta  Adana  Valisi Mustafa Büyük olmak üzere, Adana milletvekillerini, iş dünyasını, sivil toplum örgütlerini, kent dinamiklerinin tamamını birlikte hareket etmeye ve işbirliğine çağıran Başkan Hüseyin Sözlü, “Üniversiteler; şehirlerin gelişimine, kalkınmasına ve çağdaşlaşmasına katkı koyan en önemli kurumlardır. Adana’da gurur kaynağımız ve gözbebeğimiz olan Çukurova Üniversitesi ile Bilim Teknoloji Üniversitesi, bilim yuvaları olarak hem Adana’ya hem de ülkemize değer kazandırmaktadır. Adanamızda halihazırda kurulu bulunan ve fakat çeşitli sebeplerle faaliyete geçemeyen 3. üniversite fırsatını kaçırmamak için, siyasi ayrım gözetmeden, elbirliğiyle, Adana ortak paydasında buluşarak hareket etmeliyiz. Bu konuda oluşturulacak çalışma grubunun Ankara’da, Adana adına lobi çalışması yapması çok önemli. Sayın Valimizin Adana söz konusu olduğunda şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da işbirliğinden imtina etmeyeceği, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak da bizim bu konuda siyasi farklılıkları bir kenara bırakarak hareket etme geleneğimizinin bulunduğu gerçeğinden hareket ederek yeni bir solukla çalışmaya başlamamız gerek” dedi.


Adana’da halihazırda kurulu 3. üniversitenin aktif hale getirilmesiyle ilgili olarak ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını belirten Başkan Hüseyin Sözlü, “Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana’ya yarar sağlayacak, kentin gelişimine katkı koyacak her türlü faaliyete elinden gelen desteği yapmaya daima hazırdır. Adana’da 3. üniversitenin öğrenci alarak bölümlerini faaliyete geçirmesinde kent olarak birlikte hareket eder ve güçbirliği yaparsak, merkezi yönetime kendimizi daha iyi anlatabiliriz. Yeni bir üniversite kentimize güç katar. Bu konuda inisiyatif almaya, gücümüzü kullanmaya gönüllüyüz” diye konuştu.



Adana Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön