29 / 03 / 2024

Huzur Giyim'e kaçak villa ihbarı yapıldı!

Huzur Giyim'e kaçak villa ihbarı yapıldı!

Babasına yönelik tecavüz ve taciz iddiaları ile gündeme gelen Huzur Giyim'in "huzursuz" oğlu Abdullah Gençal, bu sefer de babasını kaçak inşaat yapmakla suçladı



Huzur Giyim'in sahibi Turgut Gençal'ın oğlu Abdullah Gençal, Ümraniye Cumhuriyet Savcılığı'na babası hakkında kaçak inşaat yaptığı için suç duyurusunda bulunurken, Çekmeköy Belediyesi'ni de 'kaçağa göz yumduğu' ve babasından 300 bin lira rüşvet aldığı' gerekçesiyle şikâyet etti. Gençal dilekçesinin bir örneğini de İçişleri Bakanlığı'na gönderdi. Çekmeköy Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Hasan Öztürk ise, "Turgut Gençal bölgede yatırımları olan birisi. İddia eden ispatlar. Kaçak çatıyla ilgili tutanak tutup, gerekli yasal süreci başlattık" dedi.

BEYKOZ'DA İKİ KAÇAK
Gençal suç duyurusunda, babası Turgut Gençal'ın Beykoz Çavuşbaşı'nda iki kaçak bina inşa ettiğini öne sürerek, "Mülkiyeti babama ait olan taşınmazlardan birinin üzerine konut olarak kullanılmak amacıyla bir bina inşa edilmektedir. Yine aynı yerde caddeye cepheli bulunan ruhsatlı işyeri binasının üzerine ruhsatsız çatı katı inşa edilmektedir. İki taşınmazının ortasında bulunan ve yeşil alan ya da otopark alanı olarak ayrılması gereken alana da bina yapılmaktadır. Bu inşaatın da ruhsatı yoktur ve inşaatın bitimine yaklaşılmış, boya aşamasına gelinmiştir" ifadesini kullandı. Abdullah Gençal dilekçesinde, babasının Üsküdar Çamlıca'da da kaçak inşaatı bulunduğunu ve Üsküdar Belediyesi tarafından defalarca mühürlenmesine rağmen, mührün sökülerek inşaatların devam ettiğini kaydetti ve şu ifadelere yer verdi: "Hapse girme korkusuyla 2005 yılında inşaat durdurulmuştur. Şüpheli inşaata kaldığı yerden devam etmek için fırsat kollamaktadır. Bulduğu ilk fırsatta ruhsatsız inşaatını tamamlayacaktır. İçişleri Bakanlığı'nda ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bu kaçak inşaat hakkında evvelce 3'üncü şahıslar tarafından yapılmış ihbarlar ve şerh bulunmasına rağmen, Üsküdar Belediyesi'nin o dönemki başkanı bilerek göz yummuştur."

AİLENİN 'MUHBİR' EVLADI
Aile içinde "muhbir evlat" muamelesi gördüğünü dile getiren Abdullah Gençal, "Babamın ve ağabeylerimin hukuksuz işlerini ortaya çıkarmak. Ben yaşadıklarımdan ve gördüklerimden utanıyorum, vicdanen rahatsızlık duyuyorum. Kaçak villalarla ilgili belediyelere verdikleri rüşvetleri de ortaya çıkarıp başkanlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağım" şeklinde konuştu.
Erhan ÖZTÜRK/Sabah


Geri Dön