19 / 04 / 2024

İBB Beşiktaş Ulus Pazarı'nı işletecek

İBB Beşiktaş Ulus Pazarı'nı işletecek

Beşiktaş Belediyesi'nin teklifini reddeden İBB Meclisi Ulus Pazarı'nın Çayır Sokak'ta kurulmasına ve Büyükşehir tarafından işletilmesine karar verdi



BUNDAN 5 yıl önce çevre sakinlerinin şikayeti üzerine Beşiktaş Belediyesi tarafından kaldırılan Ulus Pazarı'nın yeni yeri, Büyükşehir ile ilçe belediyesi arasında 'plan tadilatı' savaşma dönüştü. Sosyete pazarı olarak bilinen pazarın yeni yeri için, bundan 1 yıl önce Ortaköy Çayır Sokak belirlendi.

İKİSİ DE TEKLİF VERDİ
Ulus Pazarı'nın Çayır Sokak'ta bulunan ve bir bölümü Vakıflar Genel Müdürlüğüne bir bölümü ise şahıslara ait olan arazide kurulması için hem Büyükşehir Belediyesi hem de Beşiktaş Belediyesi plan tadilatı teklifinde bulundu. İBB ve Beşiktaş belediyesi sözkonusu arazinin haftanın bir günü Ulus Pazarı olarak kullanılması, altı gün ise otopark olarak işletilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nden yetki istedi. Söz konusu araziye kurulacak pazarla ilgili karar, önceki gün İBB Meclisi'nde alındı. Büyükşehir Belediyesi'nin teklifi AK Partili Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Beşiktaş Belediyesi'nin teklifi ise oy çokluğu ile reddedildi.

TEZGAHLARI İBB SATACAK
Bu kararla, Ulus Pazarı 5 yıl aradan sonra Ortaköy Çayır Sokak'ta kurulmaya başlanacak. Pazar tezgahlarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi satacak. Daha önce arazide bulunan depoların yıkılmasından sonra burada pazar kurulması için gereken çalışmalar yapılacak. İstanbullular, yıllar sonra sosyete pazarına yeniden kavuşacak. 2005 yılında Beşiktaş Belediyesi'nin aldığı kararla kaldırılan Ulus Pazarı, büyük tartışmalara neden olmuştu. Pazarcı esnafı kendilerine yeni bir yer isterken ilçe belediyesi ise pazarcılara yer beğendiremediğinden yakınmış, aranılan yer geçtiğimiz yıl Ortaköy Çayır sokak olarak belirlenmişti.
Ercan Sarıkaya/Habertürk


Geri Dön