26 / 04 / 2024

İBB, Hezarfen Danışmanlık’ın teklifine itiraz etti!

İBB, Hezarfen Danışmanlık’ın teklifine itiraz etti!

Haydarpaşa ve Sirkeci Gar sahasındaki bazı alanları kiraya vermek için TCDD’nin açtığı ihaleye tartışmalar arasında katılan İBB, pazarlık aşamasında yarışacağı Hezarfen Danışmanlık’ın teklifine şartnameye uygun olmadığı için itiraz etti. 



TCDD'nin tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci Garı'nın atıl durumda olan yaklaşık 29 bin metrekarelik depo sahaları bölgesini “kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere” kiralak için açtığı ihale, 4 Ekim 2019 tarihinde yapıldı. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı'nın “caydırıcı olur” diyerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katılımını uygun bulmadığı ihaleye 4 teklif sunuldu.

 

OKÇULAR VAKFI'NIN DA GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜ YAPMIŞTI

 

İhaleden sona Okçular Vakfı'nın kısa zaman öncesine kadar genel müdürlüğünü yapan 33 yaşındaki Hüseyin Avni Önder'e ait Hezarfen Danışmanlık Limited Şirketi ve İBB’nin iştirak şirketleri Kültür A.Ş-İSBAK-Metro A.Ş-Medya A.Ş'den oluşan konsorsiyum kaldı. TCDD’nin tahmini aylık kira bedelini 30 bin lira olarak belirlediği ihalede 10 bin liralık sermayeye sahip Hezarfen Danışmanlık aylık 300 bin lira, İBB konsorsiyumu aylık 100 bin lira teklif sundu. Tekliflerin açıklanmasından sonra ihale komisyon başkanı, 15 gün içinde tarafları pazarlığa çağıracağını açıklayarak ihaleyi sonlandırdı.

İBB İTİRAZ HAKKINI KULLANDI

Tarafların önümüzdeki hafta içinde pazarlık oturumuna davet edilmesi beklenirken İBB'nin, Hezarfen Danışmanlık Şirketi'nin teklifine itiraz ettiği belirtildi. Hezarfen Danışmanlık Şirketi'nin teknik şartnamede yer alan “20 milyon TL'lik dijital ekipmana sahip olması” şartını ‘KDV dahil' olarak yerine getirebildiği, fakat bu rakama ‘KDV hariç' olarak ulaşılması gerektiği belirtilerek itiraz edildiği öğrenildi. İhale komisyonu henüz İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin itirazını inceleyerek bir karara bağlamadı.

Tartışmalara sebep olan ihalede, TCDD'nin belirlediği aylık 30 bin liralık tahmini kira bedelini 10 katına çıkararak 300 bin lira teklif eden İBB konsorsiyumunun karşısında yarışacak olan Hezarfen Danışmanlık, yeni bir şirket olmasına rağmen güçlü ve tanıdık bağlantılara sahip. Hezarfen Danışmanlık, daha önce görev yaptığı ve en son 3 bin lira brüt maaş aldığı İBB Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ndeki işinden 2015'in ekim ayında ayrılan Hüseyin Avni Önder tarafından 9 Ağustos 2017'de kuruldu.
 

Ekrem İmamoğlu’ndan Haydarpaşa Garı açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından TCDD ihalesi açıklaması!


Geri Dön