29 / 03 / 2024

İBB'den çiftçilere büyük destek! Resmen açıklandı!

İBB'den çiftçilere büyük destek! Resmen açıklandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), şehir genelindeki üreticilere yönelik olarak ücretsiz şekilde sığır ve manda süt yemi dağıtımı yapıyor.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), şehir genelindeki üreticilere yönelik olarak ücretsiz şekilde sığır ve manda süt yemi dağıtımı gerçekleştiriyor.

Sputniknews'in aktardığına göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Gürpınar Balık Hali'nde gerçekleştirilen dağıtım töreninde konuyla ilgili olarak yaptığı konuşmada, mega kent İstanbul’un tarihi ve sanayisiyle, ticareti ve kültürüyle ön plana çıktığını fakat tarımla ilgili de önemli fırsatları barındırdığını dile getirdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada, yem konusu ile ilgili olarak üreticilerin maliyetlerinin büyük bir rakama ulaştığını bildiklerini, bu gideri düşürmek için de çiftçilere süt yemi desteği verdiklerini bildirdi.

İBB den çiftçilere büyük destek! Resmen açıklandı!

Ekrem İmamoğlu, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada çiftçilere yönelik başlattıkları yem dağıtımlarıyla ilgili olarak şöyle konuştu:

"Sığır yetiştiriciliği yapan işletme başına 2,5 ton, manda yetiştiriciliği yapan işletme başına ise 1,5 ton yem dağıtacağız. Böylece sığır yetiştiriciliğiyle uğraşan bir çiftçimiz yaklaşık 11 bin 500 TL’lik maliyetten kurtulmuş olacak. Burada gördüğünüz yemler, İstanbul’un 12 ilçe 110 mahallesine ulaşacak. İstanbul İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve İstanbul İli Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği üyesi 569 çiftçimize dağıtılacak. Yemlerimizi Tekirdağ Büyükşehir Belediye’mizden alıyoruz. Böylece komşu ilimiz Tekirdağ’daki üreticilerimize de katkıda bulunmaktan ayrı bir mutluluk duyuyoruz."

Çiftçilere ödeme kolaylığı! Borçlardaki faiz siliniyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön