16 / 04 / 2024

İbrahim Çağlar: İnşaat ve gayrimenkulde dünya 2'ncisiyiz!

İbrahim Çağlar: İnşaat ve gayrimenkulde dünya 2'ncisiyiz!

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, inşaat ve gayrimenkul temsilcilerini Antalya'da bir araya getiren çalıştayda konuştu. Çağlar, sektörün gerçek potansiyelini ortaya çıkarmanın yolunun iyi bir planlama ve stratejiden geçtiğini söyledi.



İSTANBUL Ticaret Odası, inşaat ve gayrimenkul sektöründe "2023 Stratejik Eylem Planı" oluşturmak için Antalya'da bir çalıştay gerçekleştirdi. Çalıştayda sektörün tarafları bir araya gelerek ileriye yönelik stratejileri belirlemeye başladı. Çalıştayın açılışında konuşan İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, "Türkiye'nin ve sektörlerimizin potansiyelini ortaya çıkarmanın en iyi yolu, bir planlama ve iyi bir strateji oluşturmaktan geçiyor. Stratejiyi başarının yol haritası olarak görüyoruz" dedi. 


"Türkiye'nin lokomotif sektörleriyle ilgili tek tek stratejik bir vizyon oluşturmak gerekliliğini hissettik" diyen Başkan Çağlar, "İnşaat ve gayrimenkulde sektör olarak dünyada ikinci durumdayız. Ülkemizde çok büyük yatırımlar yapılıyor. Bununla birlikte sektörün etki alam çok yüksek. Sanayimizin de önünü açıyor" şeklinde konuştu. 


EL ELE VERELİM 

2023 ve sonrası için eylem planı ortaya koyma çağrısında bulunan Çağlar Başkan, şunları söyledi: "İstedik ki, sektörün tüm temsilcilerini davet edip bu konuyu istişare edelim Bakanlığımız ve sektör temsilcilerimiz; hepimiz el ele verirsek, bu işten kesinlikle başarıyla çıkacağımıza inanıyorum. Bizim çok çalışmaya ihtiyacımız var. Bakın Almanya'ya, 2 Dünya Savaşı'nda yıkılmıştı. Sıfırdan ekonomide dünya liderliğine yükseldi. İnanıyorum ki, buradaki çalışmalarımız sonucunda sizlerin fikirleriyle çok iyi bir netice alacağız." 



SÜRECİ SAĞLIKLI YÖNETELİM 

İTO Başkan Yardımcısı, aynı zamanda inşaat ve Gayrimenkul Sektörü 2023 Vizyonu Proje Başkam Gökhan Murat Kalsın ise inşaat ve gayrimenkul sektörünün dünya ekonomisinin yüzde 13'ünü oluşturduğunu kaydetti. Kalsın, 2020'de sektörün 12.7 trilyon dolarlık iş hacmine ulaşacağını belirtti. İTO Mimarlık ve Mühendislik Meslek Komitesi Üyesi de olan Gökhan Murat Kalsın, "Büyükşehirlere göçün devam etmesi ve 2023 yılında kentleşme oranının yüzde 84'lerin üzerine çıkması bekleniyor. Sektör temsilcileri olarak bu değişim ve dönüşüm sürecinin mimarlan olmalı ve süreci sağlıklı yönetmeliyiz" diye konuştu. 



PAZAR PAYIMIZ ARTMALI 

Türk inşaat firmalarının son yıllarda dışarıda kazandığı tecrübe ve bilgi birikiminin ülkemize önemli bir rekabet gücü kazandırdığım belirten Kalsın, "Buna rağmen ülkemiz toplam pazardan yeterince pay alamamaktadır. Hep birlikte sektörün gelişimine katkı sağlayacak unsurları belirlemeli, yurt dışındaki firma sayısında elde ettiğimiz başarının benzerini toplamdan aldığımız pay içinde de göstermeliyiz" dedi. 


İstanbul Ticaret


Geri Dön