26 / 04 / 2024

İbrahim Usta, 1071 Ankara projesini anlattı!

İbrahim Usta, 1071 Ankara projesini anlattı!

“1071 Ankara” projesini anlatan İbrahim Usta, bu projenin sadece geçmişte kalmadığını, bugünü de kazançlı kıldığını dile getirdi.



Geçmişte yaşamak yerine tarihi örnek alan "1071 Ankara" projesi hayata geçiyor. Büyük bir titizlikle sektördeki standartların dışına çıkarak projeyi inşa ettiklerini belirten Usta Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Usta, "Biz bütün yaptığımız inşaatlarda, binalarda tarihi Türk isimleri kullandık, kullanmaya devam ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyoruz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız, doğal olarak da tarihimizi gelecek kuşaklara bırakmamız lazım. Sayın Cumhurbaşkanımızın 'Türk isimleri bitti de şimdi yabancı isimler mi koyuyorsunuz' diye bir çıkışı olmuştu. Biz de bu düşüncelerle projelerimizi gerçekleştirdik gerçekleştiriyoruz. Örneğin, Beştepe'de yaptığımız Alperen Konutları, şimdi Dikmen'de yaptığımız 1071 Manzara Evleri. Son olarak da Çankaya'da 34 dönüm arazi aldık. Onun da adını 1071 Çankaya koyduk" dedi.


TÜRK KÜLTÜRÜNÜ YANSITIYOR

Usta, projenin toplamda 20 bin 94 metrekare kapalı inşaat alanı ve içerisinde yer alan 2 adet ofis, 1 adet residence kulesi olmak üzere toplam 3 kuleden oluştuğunu söyleyerek, "Tarihimizi hatırlatsın diye de bu kulelerin adını Fatih, Alparslan ve Yavuz koyduk. Bu proje her anlamda Türk kültürü tarihini yansıtan bir proje olacak. Aynı zamanda en elit projelerden bir tanesi. En altta cadde konseptinde yer alan mağazalar, cafeler, restauranlar, sinema salonu, spor salonu, oyun odaları ve her sosyal aktiviteleri gerçekleştirebileceğiniz alanlar olacak" şeklinde konuştu. Projenin aynı zamanda Çukurambar'da, iş yaşamanın tüm alanlarına temas edebilen bir noktada yer alması da önemli özelliklerinden biri olduğunu ifade eden Usta, "Ankara'nın iki büyük ana arteri olan Eskişehir yolu ve Konya yolunun kesiştiği noktada, Konya yolunun hemen paralelinde 1 dakika yürüme mesafesinde 2 çıkışı olan, Eskişehir yolu ve Söğütözü metrosuna 5 dakika yürüme mesafesinde olan 1071 Ankara, Ufuk Üniversitesi Caddesi'ne komşu konumda yer alıyoruz" ifadelerini kullandı. 1071 Ankara; Türkiye'nin başkentinin yeni merkezinde; Çukurambar'da, iş merkezi yaşamının tüm alanlarına temas edebilen bir noktada inşa ediliyor. Ankara'nın iki büyük ana arteri olan Eskişehir yolu ve Konya yolu 'nun kesiştiği noktada, Konya yolunun hemen parelelinde 1 dakika yürüme mesafesinde 2 çıkışı olan, Eskişehir yolu ve Söğütözü metrosuna 5 dakika yürüme mesafesinde olan 1071 Ankara, Ufuk Üniversitesi Caddesi'ne komsu konumda yer alıyor.


YÜKSEK YOĞUNLUK VERİLMEMESİ LAZIM

Yatay yapılaşmanın olduğu yerde yoğunluğun düşük olması gerektiğini söyleyen Usta, "Bir adada yoğunluğu 4 verip yatay yapılaşma derseniz o ada şimdiden modern gecekondu gibi olur. Güneşin hava sirkulasyonun girmediği yerde yaşaması, bol yeşil alan bol güneşin girdiği bir yerde yaşaması bir midir? Yatay yapılaşmada yüksek yoğunluk verilmemesi lazım. Şimdi bir adada hem yüksek yoğunluk hem yatay yapılaşma olduğu zaman tamamen beton yığını hale gelir" dedi.



Sabah


Geri Dön