19 / 04 / 2024

İç mimar Ahmet Güneş’ten yeni trend: Mekan Detoksu!

İç mimar Ahmet Güneş’ten yeni trend: Mekan Detoksu!

Ahmet Güneş ‘Mekan Detoksu’ adını verdiği yeni trendle, yoğun iş hayatı olan, evlerine zaman ayıramayan, evlerine girdiklerinde kendilerine verdiği ağırlıktan olumsuz etkilenen kişileri hedefliyor.



Ahmet Güneş Harvard Graduate School Of Design mezunu olduktan sonra   İstanbul’da açtığı ofisle adından başarıyla söz ettiriyor. İstanbul’a  ve tarihine olan aşkı nedeniyle geldiği ve 6 yıl önce İstanbul’da açtığı mimari ofiste şimdilerde yeni bir trendin öncülerinden. ‘Mekan Detoksu’ adını verdiği yeni trend,  yoğun iş hayatı olan, evlerine zaman ayıramayan, evlerine girdiklerinde kendilerine verdiği ağırlıktan olumsuz etkilenen ve evden aldığı negatif enerjiden şikayetçi ve evlerinde değişiklik yapmak isteyip te yapamayan kişileri hedefliyor. İnsanların yaşadıkları  mekanlar da yaşamlarındaki olumsuzluklara  etki ediyor. Geçmişte yaşanmış kötü olaylar ya da mekana girdiğinizde tanımlayamadığınız olumsuz düşünceler ve huzursuzluklar olabilir.Herkesin zaman geçirdiği, yaşadığı mekanların arındırılması gerektiğine inanan genç iç mimar Ahmet Güneş, şimdilerde sanat ve cemiyet hayatının ünlülerinin ev ve iş yerlerine mekan detoksu yapıyor.


Ahmet Güneş bu projeyle evleri kalabalıktan ve gereksiz eşyalardan  arındırıyor, renklerle oynuyor, mobilyalarda ufak tefek değişiklikler yaparak mekanayepyeni bir enerji kazandırıyor.İlk başta ev sahipleriyle çok detaylı bir anket yapılıyor ve elde edilen veriler sonucunda proje şekilleniyor ve mekanda değişikliklere hızla start veriliyor. Mekanı baştan aşağı yeniden yaratmak için ev sahibinden 48 saat istiyor.48 saat sonra evine gelen ev sahibi bambaşka bir atmosfere adım atıyor. İş yerleri içinse bu süre, mekanın büyüklüğüne göre  birazdaha uzun olabiliyor. Bu uygulama, minimum ve uygun  bütçelerle yapıldığı için de, ‘Mekan Detoksu’ önümüzdeki günlerde daha da revaçta olacak.



Geri Dön