29 / 03 / 2024

ICCI 2014, yarın kapılarını açacak!

ICCI 2014, yarın kapılarını açacak!

Türkiye'nin bulunduğu coğrafyadaki en büyük ve en kapsamlı enerji ve çevre organizasyonu olan ICCI 2014, İstanbul Fuar Merkezi'nde yarın başlayacak. ICCI 2014, yarın kapılarını açacak.



Türkiye'nin bulunduğu coğrafyadaki en büyük ve en kapsamlı enerji ve çevre organizasyonu olan 20. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı (ICCI 2014), İstanbul Fuar Merkezi'nde yarın başlayacak.


Anadolu Ajansı'nın (AA) Ana Basın Sponsorluğu'nda, Sektörel Fuarcılık tarafından düzenlenen ICCI 2014, sektörün en iyi tedarikçilerinin geliştirdiği enerji ve çevre teknolojilerini, enerji sektörü ve sanayisi ile buluşturacak. 24-25-26 Nisan tarihlerinde ziyaretçileri ağırlayacak olan ICCI 2014'te enerjinin yanı sıra çevre sektörü de yer alacak.


Fuar kapsamında ayrıca düzenlenecek B2B İkili İş Görüşmeleri etkinliğinde katılımcı firmalar ile ziyaretçiler arasında gerçekleşecek iş anlaşmaları sayesinde ülkeler arasında yeni iş fırsatlarının ve işbirliği imkanlarının geliştirilmesi ve ticaret hacminin artırılması amaçlanıyor.


KOSGEB tarafından desteklenen fuarlar kapsamında yer alan ve Türkiye'nin çevre ülkeleri arasındaki en büyük ve en kapsamlı enerji ve çevre fuarı olma özelliğine sahip ICCI 2014'e, 450’ye yakın firma ve 16 bine yakın sektör temsilcisinin katılması hedefleniyor. ICCI 2014, Türkiye'nin karbon nötr olma özelliğini taşıyan en çevreci fuarı ve konferansı olma özelliği ile de öne çıkıyor.


ICCI 2014'te, dünya ve Türkiye enerji sektörüne genel bakış çerçevesinde, enerjide liberalleşme ve yeniden yapılanma, talep ve arz projeksiyonları, Avrupa Birliği enerji politikaları gibi konuların yanı sıra kojenerasyon, yüksek verimli enerji üretim teknolojileri, enerji tesis işletmeciliği, yenilenebilir enerji, atık yönetimi, geri dönüşüm sistemleri ve çevre teknolojileri gibi teknik konulara da hem ulusal hem de uluslararası ölçekte yer verilecek.


 


- ICCI’ın uluslararası kapsamı genişledi


 


Sektörel Fuarcılık Genel Müdürü Süleyman Bulak, ICCI'ın 20. yılında Avrupa'da da dikkat çeken bir etkinlik olmaya başladığını ve kapsamının daha uluslararası bir boyuta taşındığını belirtti.


ICCI 2014'te 5 ayrı salonda üç gün boyunca paralel oturumlarla 17’si dernek ve kurum özel oturumu olarak olmak üzere toplam 40 oturum düzenleneceği bilgisini veren Bulak, ICCI fuarının Türkiye'deki enerji sektörünün gelişmesine yerel ve uluslararası boyutta önemli katkılar sağladığını ifade etti.


AA Kurumsal İletişim Direktörü Mustafa Solmaz ise Türkiye'de enerji alanında gerçekleştirilen önemli uluslararası etkinlikler arasında bulunan ICCI 2014'e basın sponsoru olarak destek vermekten memnuniyet duyduklarını söyledi.


Kurum olarak enerji alanına verdikleri önemi, uluslararası organizasyonlara destek olmalarının yanı sıra AA Haber Akademisi bünyesinde "İngilizce Enerji Muhabirliği Eğitimi"ni başlatarak da gösterdiklerini anlatan Solmaz, "Türkiye, konumu itibariyle enerji alanındaki aktörlerin dikkatle takip ettiği bir ülke. Birçok enerji projesi gündemde. Bu alandaki haber akışının da önem kazandığı bu noktada AA olarak ihtisaslaşmış muhabirler yetiştirerek enerji haberciliğinde daha çok söz sahibi olmayı ve sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli bilgi akışını sağlamayı hedefliyoruz" dedi.


Solmaz, enerji gibi stratejik alanlardaki uluslararası organizasyonlara destek vermeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.


 


- Açılışı Bakan Taner Yıldız yapacak


 


ICCI 2014'ün açılış törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katılarak bir konuşma yapacak. Açılışta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Hasan Murat Mercan, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı İbrahim Halil Mazıcıoğlu, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nail Olpak, ICCI Yürütme Kurulu Başkanı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Çimen de birer konuşma yapacak.


ICCI 2014’ün ilk gününde ayrıca Uluslararası Enerji Ajansı Başekonomisti Fatih Birol ve Cüneyd Zapsu Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyd Zapsu da davetli konuşmacı olarak yer alacak.



Geri Dön