28 / 03 / 2024

İcra pazarında aranan özellikte konut veya işyeri bulmak mümkün!

İcra pazarında aranan özellikte konut veya işyeri bulmak mümkün!

İcra pazarının yükselen bir grafik çizdiği bu günlerde, yediden yetmişe herkes bu pazara dahil oluyor



Arayıp bulamadıklarınız bazen sadece icra ihalelerinde karşınıza çıkıyor. İcra pazarının yükselen bir grafik çizdiği bu günlerde,  yediden yetmişe herkes bu pazara dahil oluyor. Borçlunun, borcunu daha rahat kapatmasını sağlayan yüksek katılımlarla, alıcılarda bu ihalelere girmelerindeki sebeplere yeni bir tanesini daha ekliyor. Normalde arayıp bulamadıkları, icra pazarında karşısına çıkıyor. İşlek ve değeri çok yüksek yerlerde ki ev veya iş yerleri iyi bir kira getirisi sağlar.

İnsanlar, kendilerine iyi gelir sağlayan mülkleri doğal olarak elden çıkarmak istemezler. Dolayısıyla böyle bir konumda iş yeri veya konut bulmamız imkansızlaşır.

Mesela, Taksim meydanında herhangi bir iş yerinde ‘satılık’ yazısını görmek çok zordur. Çok işlek bir yer olan Taksim, her zaman kiralamak adına müşterisi bol ve yüksek kira getirisine sahip bir yer olduğundan, insanlar buradaki mülklerini satışa çıkarmak istemezler.  Bunun gibi rağbet gören yerlerden bir ev veya iş yeri almak istediğinizde, çok uğraşırsınız ve sonucunda ya bulamazsınız ya da bedeli aşırı yüksektir.Fakat icralik.com verilerine göre insanların arayıp da bulamadıkları Taksim Meydan’ındaki satılık gayrimenkuller icrada çok cazip fiyatlarla, hemen hemen her hafta satışa çıkmaktadır. Taksim İstiklal’de  gerçek değeri 310 bin lira olan 60 m2 büronun,  icra ihalesinde 210 bin liradan satışa çıkması küçük örneklerden sadece biridir.

İşte icra pazarını cazip kılan sebeplerden biri de budur. İcra ihalelerinde hem aradığınızı bulabiliyor, hem borçluya yardımcı olabiliyor, hem de isteğinize daha uygun bedellerle sahip olabiliyorsunuz. İcralik.com tüm aşamalarda sizlere yardımcı oluyor.
 


Geri Dön