29 / 03 / 2024

İcradan satışlar ilk 6 aylık dönemde yüzde 40 arttı!

İcradan satışlar ilk 6 aylık dönemde yüzde 40 arttı!

Son 6 aylık süre içinde icra kanalıyla satış sayısının geçen yıla göre yüzde 40 arttığı oraya çıktı. 2013 yılının ilk 6 ayında 19 bin 266 olan icradan satış sayısı bu sene 26 bin 889'a yükseldi.



Türkiye'nin ekonomik şartlarına ilişkin menkul, gayrimenkul ve taşıt ilanlarına yönelik Medya Takip Ajansı Interpress'in yaptığı araştırmaya göre, son 6 aylık süre içinde icra kanalıyla sanş sayısının geçen yıla göre yüzde 40 arttığı ortaya çıktı. Ajansın, iki binden fazla ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan araştırmasında ulusal ve yerel ölçekte yayın yapan 2 binin üzerinde gazete ve dergi incelendi, icra kanalıyla satışı yapılan gayrimenkulleri, araç ve menkulleri araştıran ajans, dikkat çeken sonuçlara ulaştı. 


Buna göre '2014 yılının Ocak ayından itibaren icra yoluyla satış ilanı sayısının yüzde 40 oranında artarak 26 bin 889'a ulaştığı ortaya çıktı. 


GAYRİMENKULLER İLK SIRADA


 icradan satılık ilanlarında en çok Ki bin 345 adet ile gayrimenkul ilanları geliyor. Bu kapsamda arsa, bina, dükkân ve daireler bulunuyor. Gayrimenkul ilanlarını 9 bin 253 ilanla icralık araçlar izliyor. Ayııı yolla satışa çıkan elektronik alet, makine, ofis ve ev mobilyası içerikli menkul ilanlarının sayısı ise 1291 olarak belirlendi, icra araştırması, yazılı basında yer alan icra haberlerindeki artısı da ortaya koydu. 2014'üıı ilk yarısında sayfalara konu olan icra haberleri sayısının 300'e ulaştığı belirtildi. Nitelik olarak dikkat çeken icra ilanlarında yelpazenin çok geniş olması dikkatlerden kaçmadı. En dikkat çeken icradan sanlık haberleri arasında makam koltuğu, cemevi, çanta, çizme ve inek bulunduğu belirtildi


Yeni Asya 


Geri Dön