19 / 04 / 2024

İdris Güllüce'den Fikirtepe ve Suriyeliler açıklaması!

İdris Güllüce'den Fikirtepe ve Suriyeliler açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Büyükelçisi Stefano Manservis'i kabulü sırasında gazetecilerin sorularını cevapladı. İşte Güllüce'ye sorulan Fikirtepe ve Suriyeli mültecilerle ilgili soruların cevapları...




Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Büyükelçisi Stefano Manservisi’yi bakanlıkta ağırladı. Güllüce, buradaki kabulde gazetecilerin sorularını yanıtladı. 


Bakan Güllüce'nin açıklamalarından bazıları şöyle; 


“Sadece Suriyelilerle ilgili değil konu. Bir kere çok büyük bir proje. Orada Büyükşehir tasarımı var. Mülteciler ile ilgili sorun sadece Fikirtepe’de değil İstanbul’un tamamında var. Kolay çözülecek bir problem. 


Fikirtepe’de şuan da ilerliyor işler. Birkaç tane kritik problem vardı. Görevlendirdiğim bürokrat arkadaşlar bir ay önce onları da hallettiler. Şuan da Fikirtepe projesi hızla yürüyor. Belediyelere devrettik biz bu işi ve belediyelere devredince belediye seçimleri dolayısıyla bir yavaşlama oldu. 


Şimdi tekrar veya yeni seçilen belediye başkanı arkadaşlarımız tekrar hızlandılar. Çalışmalar İstanbul’un pek çok yerinde yeniden hızlandı.”


Geri Dön