26 / 04 / 2024

İdris Serdar: Zorunlu deprem sigortası şart!

İdris Serdar: Zorunlu deprem sigortası şart!

İdris Serdar, depremden sonra hayata güvenle devam etmek için deprem sigortasının şart olduğunu bildirdi



Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı İdris Serdar, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde Ege Denizi'nde arka arkaya gerçekleşen,  İzmir  ve çevresinde hissedilen hafif şiddetli sarsıntıların herhangi bir hasara yol açmamasıyla vatandaşların rahat nefes aldığını
belirtti. Böylesi irili ufaklı depremler sonrasında vatandaşların mutlaka konutlarını kontrol ettirmeleri gerektiğini bildiren Serdar, depremin konutlar üzerinde yarattığı maddi zararı teminat altına alan Zorunlu Deprem Sigortası'nın önemli bir ihtiyaç olduğunu ve yalnızca konutların yıkılması durumunda değil, irili ufaklı pek çok hasarda da tazminat ödendiğini vurguladı.

DASK'ın bugüne kadar yaptığı 20 milyon liraya yakın hasar ödemesinin yüzde 97'sini, sadece kısmi hasar ödemelerinin oluşturduğuna işaret eden Serdar, şu bilgileri verdi:

"İzmir'de 912 bin 600 konut bulunuyor. Bu konutların 269 bini, yani yüzde 30'u Zorunlu Deprem Sigortası ile güvence altına alınmış durumda. Depremin konutlarımız üzerinde yarattığı maddi zararın yükü altında ezilmemek ve deprem sonrasında zor durumda kalmadan hayata devam edebilmek için tüm vatandaşlarımızı Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmaya davet ediyoruz."
A.A


Geri Dön