19 / 04 / 2024

İFM Ziraat Kuleleri Haziran 2022'de faaliyete geçecek!

İFM Ziraat Kuleleri Haziran 2022'de faaliyete geçecek!

Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Ziraat GYO) Genel Müdürü Peyami Ömer Özdilek, İFM Ziraat Kuleleri'nin Haziran 2022'de faaliyet geçmesi için çalışmalarının hızlandığını dile getirdi.



Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Ziraat GYO) Genel Müdürü Peyami Ömer Özdilek, İFM Ziraat Kuleleri için açıklamalarında bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  "En büyük paydaşı olduğumuz İstanbul Finans Merkezi Projesi kapsamında yer alan Ziraat Kuleleri’ni, Haziran 2022 itibarıyla Ziraat Finans Grubu olarak faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

 İFM Ziraat Kuleleri Haziran 2022 de faaliyete geçecek!

Ziraat GYO'dan yapılan açıklamaya göre, sektörün önde gelen gayrimenkul yatırım ortaklıklarından biri olma hedef ve stratejisi ile 1 Kasım 2016 tarihinde kurularak Ziraat Finans Grubu çatısı altında yerini alan Ziraat GYO, 5. kuruluş senesini kutladı.

Açıklamada görüşlerini aktaran Ziraat GYO Genel Müdürü Peyami Ömer Özdilek, kurulduğu günden bu yana istikrarlı büyümeye devam ettiğini dile getirdi. Ziraat GYO’nun başarılı bir performans sergileyerek aktif büyüklüğünü 7,4 milyar TL’ye çıkardığını, özkaynakların 7 milyar TL'yi geçtiğini 3. çeyrek konsolide net dönem karının geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 143 artarak 140 milyon TL’ye ulaştığını belirtti.

 İFM Ziraat Kuleleri Haziran 2022 de faaliyete geçecek!

Özdilek, şirketin portföyünde, Türkiye’de 9 farklı kentte Almanya ve Bosna-Hersek’te birer şehirde olmak üzere toplam 3 ülkede, 11 şehirde, değeri 5,4 milyar TL’ye ulaşan gayrimenkulün olduğunu söyleyerek portföyün ofis, perakende ve konuttan meydana gelen karma yapısıyla gelir istikrarının oluştuğunu belirtti.  5 sene gibi kısa bir zamanda sektörün en önemli oyuncuları arasında  bulunduklarını söyleyen Özdilek, ekim ayı sonundaki 9,4 milyar TL piyasa değeri ile sektörde ilk sıraya yerleştiklerini belirtti.

"İstanbul Finans Merkezi katılım finansında cazibe merkezi olacak"

Özdilek, Mayıs ayında, 2021 yılının en büyük halka arzını yaparak Ziraat Finans Grubu’nun marka gücünü yatırımcılarıyla paylaştıkları yeni bir döneme adım attıklarını söyleyerek şu açıklamalarda bulundu:

 İFM Ziraat Kuleleri Haziran 2022 de faaliyete geçecek!

"En büyük paydaşı olduğumuz İstanbul Finans Merkezi Projesi kapsamında yer alan Ziraat Kuleleri’ni, Haziran 2022 itibarıyla Ziraat Finans Grubu olarak faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz. Yatırım harcamalarımız içerisinde en büyük paya sahip olan projemiz Haziran 2022’den itibaren Şirketimizin en yüksek kira getiren gayrimenkulü haline gelecek, böylece bugüne kadar proje için yaptığımız yatırımların meyvelerini de toplamaya başlamış olacağız. Bunun yanında halihazırda maliyet değeri üzerinden değerlenen proje, tamamlandığında kayıtlarımızda piyasa değeri üzerinden izleneceğinden, projenin Şirketimiz aktif büyüklüğüne katkısı daha da artacaktır.

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi’nden yapılan açıklamada; 2022 yılı birinci yarı yıl sonunda kamu bankaları ile düzenleyici ve denetleyici kurumların büyük bölümünün taşınma işlemlerini tamamlayacağı, İstanbul Finans Merkezi Kanunu’nun TBMM’nin gündeminde olduğu belirtilmektedir. Ayrıca, katılım finans alanında münhasır bir mevzuatın da en yakın zamanda Meclis’ten geçmesiyle birlikte İstanbul Finans Merkezi bu alanda bir cazibe merkezi olacaktır.

Projenin bitmesi genelde ülkeye, özelde ise şirketlerine büyük bir hız değer kazandıracağını söyleyen Özdilek, "Diğer taraftan İstanbul’da bulunan Göztepe Pırlanta ve Kartal Rota Mavi projeleri ile  Ankara  Yenimahalle projesinde bulunan konut satışlarını tamamladık.  İzmir  Alsancak, Karabağlar ve Kahramanmaraş ofis projelerimizi tamamlayarak satış ve kiralama süreçlerini başlattık." ifadelerini kullandı.

İFM Ziraat Kuleleri Haziran 2022 de faaliyete geçecek!

Özdilek, Ziraat GYO olarak, insana ve doğaya saygılı, modern ve ülke ekonomisi için katma değeri yüksek yeni projelere yatırımlarının süreceğini belirterek, "Elde ettiğimiz bu başarıda, Şirketimize destek ve güvenleri için başta hissedarımız Ziraat Bankası olmak üzere Yönetim Kurulumuza, tüm yatırımcılarımıza ve iş ortaklarımıza, özverili çalışmalarından ötürü Şirketimiz çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

İFM'de inşaatlar hızlandı!


Geri Dön