20 / 04 / 2024

İFM'den gayrimenkul almak para kazanmanın en kolay yolu!

İFM'den gayrimenkul almak para kazanmanın en kolay yolu!

İFM'den mutlaka ofis de ev de alınması gerektiğini belirten Ağaoğlu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir, "İFM'deki nüfus Ataşehir'de oturmaya çalışacak. Markaların yanına konumlanmak avantajdır. Ataşehir büyük bir çekim merkezi" diye konuştu.



Bankacılık doktorası olan Önder Halisdemir, Türkiye'de parayı değerlendirmenin en iyi yolunun konut almak olduğunu söyledi.


Ağaoğlu Şirketler Grubu tcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir, Ataşehir'deki Uluslararası İstanbul Finans Merkezi'nin (İFM), Türkiye'nin en büyük ölçekli projelerinden biri olduğunu söyledi. İFM'de kamu bankaları, SPK, Merkez Bankası, BDDK gibi çok sayıda finans kuruluşunun merkezi olacak. Önder Halisdemir'e göre, İFM'nin uluslararası bir karakter taşıması gerek. Bunun da verilecek teşviklerle olacağını belirtiyor. Halisdemir, "Türkiye'nin paraya erişimi ve bu sayede refahının artması için Ataşehir'deki ÎFM'nin 'Finansal Serbest Bölge' ilan edilmesi şart. Sağlığa, turizme, sanayiye benzer teşvikleri veriyoruz. Ama işimize en yarar teşvik, paraya vereceğimiz teşviktir. Para olursa projeler, hayaller hayata geçer" diyor. 


NEDİR BU TEŞVİKLER? 


Önder Halisdemir, finans serbest bölgesi için dört teşvik öneriyor. Birincisi bir süre için sıfır vergi. Dubai'nin bunu yaptığmı söylüyor. İkincisi, çalışanların net maaş alması. Böylelikle kaliteli çalışanların çekileceğini belirtiyor. Halisdemir, "Vergiden muaf olacağını, maaşını yüksek alacağını bilen Dubai yerine istanbul'da yaşamak isteyecek" diyor. Üçüncüsü, dilediği kadar yabancı çalıştırma imkanı. Dördüncüsü de bölgeye has işleri hızlı bir şekilde neticelendirecek uluslararası hukuk sistemi.


İKİNCİ VATAN PROJESİ 


Halisdemir'in bir diğer önerisi de, ikinci vatan programı. Halisdemir, "Dünyada 22 gelişmiş ülke bu programı uyguluyor. Yaşanması cazip ülkeler, ülkelerine para sokmak için konut alımında oturum izni veriyor. Belirli bir limitte ev alana oturma izni vermeliyiz. 5 sene sonra da vatandaşlık izni" dedi. 


Döviz mi altın mı yoksa konut mu? 


İnsanlar 3 amaçla konut alıyor; ihtiyaç, yatırım ve güven. Türkiye'de nüfus artıyor. Yani konuta ihtiyaç var. Yatırım açısmdan ise diğer araçlara göre en iyisi konut. Sonuncusu da güven. Konut aldığınızda hem değer artışından yararlanıyorsunuz, hem de kullanım hakkından. Dolayısıyla bu 3 unsur konutu diğer yatırım araçlarına göre eşsiz kılıyor.

 

Konut faizlerinin düşmesini beklemek anlamsız 


Yüksek seyreden konut kredisi faiz oranlarını yorumlayan Halisdemir, "Faizler düştüğünde ev fiyatları artar. Dolayısıyla krediden tasarruf edeyim derken fiyata takılırsınız. Bu sebeple ev alacaklar faizlerin düşmesini beklemesin. İnşaat şirketlerinin kampanyalarından da yararlansınlar" dedi. 


Önder Halisdemir kimdir?


1972 doğumlu Önder Halisdemir, Marmara Üniversitesi, New York Üniversitesi ve Pennsylvania Üniversitesi'nde akademik çalışmalar yaptı. Bankacılık konusunda doktora derecesi olan Halisdemir, kariyerine ağırlıklı olarak bankacı olarak devam etti. Sırasıyla A Bank, Akbank, Vakıflar Bankası ve Aktifbank'ta görev yaptı. Son olarak Aktif Bank'ta Genel Müdür ve banka iştiraklerinin Yönetim Kurulu Başkanlıkları görevlerinde bulundu. 




Posta


Geri Dön