27 / 04 / 2024

İGA Otel ve Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

İGA Otel ve Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

İGA Otel ve Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Mehmet Cengiz, Naci Koloğlu, Cemal Kalyoncu, Nihat Özdemir ve Mehmet Nazif Günal ortaklığında kuruldu.



İGA Havalimanı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, Kolin Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Naci Koloğlu, Kalyon Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve MNG Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazif Günal ortaklığında yeni bir şirket kuruldu.

500 bin TL sermaye bedeline sahip olan İGA Otel ve Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi İGA Yönetim Binası'nda kuruldu. 

İGA Otel ve Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi konusu: Turizm alanında yatırımlar yaparak, konaklama, yeme, spor, eğlence, sağlık hizmetlerini kapsayan tesis ve işletmeleri, otel, motel, tatil köyü, kamping, plaj, yazlık konut, apart otel, termal istasyonu, yaz ve kış sporları istasyonu, sağlıktesisleri, yat limanları, turistik eşya mağazaları, marketler, restoran, kafe, bar, gazino ve benzeri tesisleri kurmak, işletmek, kurulmuş olanlara iştirak etmek, satın almak, kiralamak, bunları işletmek ve anasözleşmesinde yazılı olan diğer işler.. 

İGA Otel ve Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi adres: Tayakadın Mah. Ulubatlı Hasan Cad. No:255 Arnavutköy İstanbul

İGA 3. havalimanını inşa ediyor

İGA, İstanbul Yeni Havalimanı’nın inşaatını gerçekleştirmek ve 25 yıl boyunca işletmesini yapmak üzere 7 Ekim 2013 tarihinde kuruldu. 3. havalimanı, İstanbul’un kuzeyine, şehir merkezine 35 kilometre mesafede 76 buçuk milyon metrekarelik alana inşa ediliyor.

Dört fazda tamamlanacak olan havalimanının, ilk fazı olan 90 milyon yıllık yolcu kapasitesine sahip terminalini ve üç pistini 29 Ekim'de açılacak. Yeni havalimanı, tüm fazları tamamlandığında yıllık 200 milyon yolcuya çıkarılabilir kapasitesi ile 350’den fazla destinasyona uçuş imkanı sağlayacak.


Geri Dön