26 / 04 / 2024

Üsküdar'da icradan 68 milyon liraya satılık yalı!

 Üsküdar'da icradan 68 milyon liraya satılık yalı!

Üsküdar'da sahil şeridinde yer alan yalı toplam 68 milyon liraya satılıyor. İcradan satılan yalının satışı 25 Haziran günü yapılacak...






T.C. ÜSKÜDAR 5. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

Dosya NO: 2012/30 Tal.



TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Bir borçtan dolayı ipotekli olan aşağıda tapu kaydı ve nitelikleri yazılı taşınmazın satılarak paraya çevrilmesine karar verilmiştir.


TAPU KAYDI ve HALİ HAZIR DURUMU: İstanbul, Üsküdar, Kandilli Mh„ Kandilli Göksu Caddesi Mevkii, 932 Ada, 16 Parselde kayıtlı, 1.957,00 m2 Kargir Yalı.


Satışa konu Kargir Yah vasıflı taşınmaz İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Göksu Caddesi, No:ll adresinde bulunmaktadır. Tapuda 173 Pafta, 932 Ada, 16 Parselde kayıtlı, 1.957,00 m2 yüzölçümlü taşınmaz üzerinde, bahçe içerisinde yaklaşık kırk beş yıl önce inşa edilen betonarme kargir mesken olarak kullanılan bir yalı bulunmaktadır. 


Ahşap giriş(çift kanatlı) kapısı mevcut olan binanın zemin kat alanında giriş holü, salon, beş oda, iki adet banyo-tuvalet, çamaşır odası, personel banyosu, kazan dairesi, depo, teras alanı, üst kat-çatı arası alanına çıkan dökme mozaik merpen mevcuttur. Üst kat-kısmı çatı arası alanında ise 1 oda, banyo ve depo mevcuttur. Toplam inşaat alanı yaklaşık 400 m2 civarındadır. Binanın inşasında vasat olduğu Kabul edilen yenilenmemiş malzemeler kullanılmış olup, oda zeminleri ahşap parke, duvarları saten boyalıdır. Islak zemin ve duvarları tavana kadar seramik kaplıdır. 


Salonda şömine mevcut olup, bina merkezi sistem doğalgazlı kalorifer sistemi ile ısıtılmaktadır. Pencere ve kapı doğramaları ahşap olarak yapılmıştır. Binanın çatısı kiremit malzemeyle kaplanmıştır. Açık ve kapalı otopark alanı bulunmaktadır. Denize sıfır olan yalının deniz cephesi 40 metre civarındadır. Deniz ile bina arasında 30 ra2 civarında havuz mevcuttur. Ayrıca parselin köşesinde bir müştemilat yapılmıştır. Dekoratif, 2 kat yüksekliğinde yapılmış olan kısım duvarları saten boyalıdır. Geometrik olarak dikdörtgene benzer sahil cephesi kademeli şekilde olan parselin komşu parsel sınırlan doğal taş duvarlarla çevrilmiştir. Satışa konu taşınmaz, Belediye alt yapı hizmetlerinin bulunduğu ve ulaşım imkanı olumlu özellikteki Kandilli Göksu Caddesinde bulunmakta olup, İstanbul boğazı ana trafik yolu üzerinde bulunmaktadır. Üsküdar merkeze, İş Merkezleri ve alışveriş merkezlerine 9 km. mesafededir. Taşınmazın yakınında Pazar, alışveriş ve boğaz manzaralı balık ve et restoranları mevcuttur.


İMAR DURUMU: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nün 19/01 '2012 tarih ve 429 İBB-12034 sayılı yazısında; İstanbul İli, Üsküdar ilçesi, Kandilli Mh. 173 pafta, 932 Ada, 16 Parsel sayılı yer 22/07/1983 onanlı 1/1000 ölçekli Boğaziçi Sahil Şeridi ve Öngörünüm Bölgesi Uygulama İmar Planının, 13/06/202011 onanlı, Sayısallaştırılmış ve güncelleştirilmiş paftalarında “Sahil Şeridinde” almakta olup, parselde G.E.E.A.Y.K. Başkanlığı’nı 09/06/1973 tarih, 7231 saydı kararı ile tescil edilen{grubu belli olmayan) Korunması gerekli Kültür Varlığı mevcuttur. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu İlke Kararlan doğrultusunda, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nca karar alınarak uygulama yapılacağı; onaylı planda işli ve yerinde mevcut olan, yıkılmış ve yıkılarak yapılmasında sakınca olmadığına dair Kurulca karar alınan taşınmaz kültür varlığı uygulamalarda, restore edilen binanın kontur, gabari ve kat adedini değiştirmemek, lokanta, kahvehane gibi kamuya açık kullanımlar dışında bağımsız bölüm artışı yapmamak kaydı ile uygulama yapılacağı, ancak bağımsız bölüm sayısı için bu plan notu hükmünün onayından önce Koruma Kurulu tarafından onaylanan projeler esas alınarak uygulama yapılacağı belirtilmiştir. Sahil şeridindeki taşınmaz kültür varlıkları kamuya açık kullanışlara tahsis edilebileceği gibi konut olarak da kullanılabileceği, diğer hususlarda olan plan hükümlerine uyulacağı da belirtilmiştir.


MUHAMMEN KIYMETİ : Satışa konu taşınmaza; Üsküdar 1 .İcra Hukuk Mahkemesi’nin 02/05/2012 tarih ve 2012/225 K. sayılı karan ile kesinleşen; Müdürlüğünüzce tanzim edilen 31/01/2012 tarihli Kıymet Takdir Raporu ile Üsküdar 1.İcra Hukuk Mahkemesi’nin 2012/109 S. sayılı dosyasından tanzim edilen 28/03/2012 tarihli Kıymet Takdir Raporuna göre; 68.000.000,00-TL kıymet takdir edilmiştir. KDV % 18


SATIŞ ŞARTLARI: 

1-Taşınmazın Satışı 25/06 /2012 Pazartesi günü saat 14.00,-14.10’a kadar Üsküdar S.İcra Dairesi’nin 2012/30 TAL. Sayılı dosyasından ÜSKÜDAR 5.İCRA DAİRESİ’NDE; açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60’ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakların toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 2.satış; 05/ 07/2012 Perşembe günü aynı yer ve saatte ikinci artırmaya çıkarılacaktır.


Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40’mı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmayaiştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20“si oranında pey akçesi(nakit Memleket parası) veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı İstediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Tellâliye resmi, damga vergisi, tapu harç ve masrafları, Katma Değer Vergisi(KDV % 18), tabiiye ve teslim giderleri alıcıya aittir. Birikmiş vergileri satış bedelinden ödenir.


3-İpoteksahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.


4-Satışbedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve %10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.


5-Şartname,ilân tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışaiştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatımı kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2012/30 TAL. sayılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilân olunur.


(İİK m.126)

(*)İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir

İşbu satış ilanı tapu kaydında ad ve adresleri geçip de tebliğ edilemeyen ilgililere tebliğ yerine kaim olmak üzere ilan olunur.

Basın No: 31910


tıklayın


Geri Dön