19 / 04 / 2024

İkitelli OSB'deki firmaların yüzde 90'ı büyüme eğiliminde!

İkitelli OSB'deki firmaların yüzde 90'ı büyüme eğiliminde!

Nihat Tunalı: İkitelli imalat olarak doyum noktasına geldi, imalatla beraber ticarete yöneldi, ikitelli OSB, üretimde kabuğuna sığamaz hale geldi. İkitelli OSB 'deki firmaların yüzde 90'ı büyüme eğiliminde...




İkitelli imalat olarak doyum noktasına geldi, imalatla beraber ticarete yöneldi, ikitelli OSB, üretimde kabuğuna sığamaz hale geldi. OSB'deki firmaların yüzde 90'ı büyüme eğilimindedir. Biz devletimizin yer tahsis etmesini istiyoruz. Her şeyi yapmaya hazırız. 9 milyar dolarlık yıllık ihracata ulaşmış bir İkitelli daha büyük işler yapmaya hazır. İkitelli'nin gelişmesi için yapılabilecek çok şey olduğunu biliyoruz. Bu doğrultuda çalışıyoruz. Görevi üstlendiğimiz ana kadar İkitelli için taş üstüne taş koyan herkese teşekkür ediyorum. Başladığımız bu görevde aldığımız bayrağı daha iyi yerlere getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz ve yapmamız gereken çok şey olduğunu biliyoruz. Çok mesai harcıyoruz. Bütün personelimizle birlikte bu kutsal görevi üstlendik. Kooperatiflerimize, sanayi sitesi başkanlarımıza, müstakil sanayicilerimize, kısacası herkese eşit mesafede durarak, eşit davranarak, sorunlarını çözmek için her türlü gayreti sarf ederek İkitelli'yi daha iyi yerlere getirebileceğimize inanıyoruz. Bunu yapacağımızı biliyoruz. 

Bugüne kadar bir takım şeyleri yaptık. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. 

Bölgemize elektriği en ucuza verebilmenin, en kesintisiz, en temiz enerjiyi temin edebilmenin çabası ve gayreti içindeyiz. Bu süreci içinde barındıran bir yatırım ise; İkitelli'ye yaraşan bir enerji elektrik yönetim birimini oluşturmaktı. Çok modern bir dağıtım merkezi kurduk. Bu yıl sonuna kadar bu modern ve teknoloji çağına uygun dağıtım merkezini açarak enerjiyi en iyi şekilde temin etmenin ve onları takip etmenin imkanlarını yaratacağız. Öte yandan tüm havai hatları yeraltına alma çalışmalarımız süratle devam ediyor. Bu enerji hatlarını yer altına alırken aynı zamanda fiber optik kablo da döşüyoruz. Türk Telekom'la iş birliğimiz neticesinde ücretsiz olarak döşenecek fiber optik ağ sayesinde bütün kooperatiflerimize çok büyük hizmetler sunmayı hedefliyoruz. Bölgemiz için başka bir planlamamız daha var. Bakanlığımıza bir kreş projesi hazırladık ve gönderdik. Onun da onayını aldık. Yani 2014 yılında güvenlikten internete kadar birçok konuda kooperatiflerimize yeni sürprizlerimiz var. 

Tezyid-i bedel sorununu çözdük 2013 yılının ikinci yarısından itibaren çok önemli gelişmeler oldu. Bunlardan bir tanesi İkitelli'nin yıllardır çözülemeyen sorunu "tezyid-i bedel'di. Tezyidi bedel, İkitelli OSB'nin üzerinde kabus gibi duran, açılan ve açılacak olan birçok davayı içeren ve çözüm bekleyen en önemli konularından birtanesiydi. Yüzde 100 haklı olmanıza, parasını, bedelini ödemenize ve tapusunu alıp cebinize koymanıza rağmen gerek arsa ofisinin (bugün itibarıyla TOKİ) yaptığı hatalar, gerekse diğer nedenlerden dolayı kooperatiflere rücu edilen bir bedelden bahsediyoruz. Bu sorunu bakanlıklarımızla, milletvekillerimizle, ilgili kurum ve kuruluşlarımızla yaptığımız bütün çalışmalann sonucunda, meclise gidip torba yasaya konulmasını sağladığımız bir maddeyle çözüme ulaştırmış bulunmaktayız. Bugünden sonra kooperatiflerimize açılacak bütün tezyid-i bedel davaları otomatik olarak bu madde hükmüyle düşecek ve kooperatiflerimiz bir yük ve külfet altına girmeyecektir. ikitelli'nin bu sıkıntısı aynı zamanda ülkemizin de sıkıntısıydı. Devletimizin soyulmasını önleyen bir hükümdü. Hem İkitelli'ye, hem de ülkemizdeki tüm OSB'lere bu katkıyı sağlamış olduk. 

Teknopark projesi hizmete girecek Yıldız Teknik Üniversitesi ile müşterek Demirciler Kooperatifi'nde bir teknopark projesini hayata geçirmiş bulunuyoruz. Teknopark, 2014 yılının Mart ya da Nisan ayında bitirilmiş ve hizmete girmiş olacak. Biz bunun da tanıtımını yaptık. Teknopark sayesinde burada yer alacak firmalarımızın KDV'den muaf olacağını, işçi istihdamında prim ve vergi muafiyeti sağlanabileceğini toplantılarımızda anlatıp tanıttık, tanıtmaya da devam edeceğiz. Sanayicimizin, KOBİ'nin büyümesi 2014 yılı içinde yapmayı planladığımız Fuar Merkezi ile İkitelli'nin kendi ürettiklerini İkitelli'ye, İstanbul'a, ülkeye pazarlama imkanı sağlamayı hedefliyoruz. 

ve gelişmesi için bu ve bunun gibi daha birçok hamleye ve tesise ihtiyaç var. Bunları programlıyoruz, birer birer sıraya koyup gerçekleştireceğiz, ikitelli OSB Özel Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi bu yıl eğitim vermeye başladı. Okulumuz kolej olarak açıldı ancak yüzde 100 burslu olarak eğitim veriyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan bir protokolle öğrencilerden ücret alınmaması sağlandı. Meslek Yüksek Okulu projemiz de devam ediyor, en kısa zamanda hayata geçirme arzusundayız. 

İkinci bir İkitelli'ye ihtiyaç var İkitelli imalat olarak doyum noktasına geldi, imalatla beraber ticarete yöneldi. Atölyeler, fabrikalar, işini ve fabrikasını büyütmek isteyenler, İkitelli'ye sığamaz hale geldi. İkinci bir İkitelli'ye ihtiyaç var. Ama bu istanbul'un ilerisinde değil, İstanbul'a yakın bir yerde ve üretim ağırlıklı olmak durumundadır. 

İnsanlar kamının nasıl doyacağına, daha fazla nasıl rant elde edebileceğine, daha fazla nasıl para kazanabileceğine bakıyor. Ancak bilinmelidir ki; bir firmanın işini büyütüp, yurtdışına ihracat yapabilmesi için yeni bir planlamaya ve yer tahsisine ihtiyaç vardır. Bu yer tahsisi sağlandığı takdirde, İkitelli'nin bugünkü konumundan çok daha ileriye gidebileceğini düşünüyorum. İkitelli ürettiğini, ülkesinin insanlarına ve dünyaya kendisi teşhir eder ise daha rahat hareket eder. 

2014 yılı içinde yapmayı planladığımız Fuar Merkezi ile İkitelli'nin kendi ürettiklerini İkitelli'ye, istanbul'a, ülkeye pazarlama imkanı sağlamayı hedefliyoruz. İkitelli üretimde kabuğuna sığamaz hale geldi. Firmalarımızın yüzde 90'ı büyüme eğilimindedir. Biz devletimizin yer tahsis etmesini istiyoruz. Her şeyi yapmaya hazırız. 9 milyar dolarlık yıllık ihracata ulaşmış bir İkitelli daha büyük işler yapmaya hazır. 


Dünya


Geri Dön