26 / 04 / 2024

İlhan Tılsım Tanberk ve Prens Rudolf İsviçre'de şato satın aldı! 

İlhan Tılsım Tanberk ve Prens Rudolf İsviçre'de şato satın aldı! 

Türk iş insanı İlhan Tılsım Tanberk ile evli olan Liechtenstein Krallık hanedanı üyesi Prens Rudolf von Lichtenstein, İsviçre’nin en eski saraylarından Marschlins Şato’sunun sahibi oldu. 



2012 senesinde Çırağan Sarayı’nda büyük bir düğünle dünya evine giren Liechtenstein Kralı’nın yeğeni Prenz Rudolf ile Sinter Metal’in varisi Tılsım Tanberk, İsviçre'de şato satı aldı. 

Hürriyet'ten Ali Mercimek'in haberine göre;  uzun zamandır satılık olan fakat yasal nedenlerden dolayı alıcı bulamayan 13’üncü yüzyıldan kalma Marschlins Şato’suna Rudolf von Liechtenstein ile eşi Tılsım Tanberk talip oldu. 

Graubünden Kanton’undaki yüzlerce hektar arazi üzerinde yer alan şatonun satış fiyatı belirtilmezken İstanbul’da ikamet ettikleri ifade edilen çiftin, şato ve arazisini yasalar gereği kendilerinin kullanmak zorunda olduğu aktarıldı. İlk olarak Kanton İdaresi tarafından müze yapılması için satın alınmak istenen, fakat yüksek maliyet sebebiyle vazgeçilen kale görünümlü tarihi şatonun Orta Çağ’dan kalma, orjinalliğini kaybetmeden günümüze kadar korunduğu belirtildi. 

 İlhan Tılsım Tanberk ve Prens Rudolf İsviçre de şato satın aldı! 

Gözlerden uzak hayat 

Önceki sahiplerinin de hep kraliyet ailelerinden olduğu ifade edilen tarihi şatonun çok sayıda ressam ve edebiyatçıya da ilham kaynağı olduğu söyleniyor. Bir seyahat esnasında Amerika’da tanıştıkları söyleyen Rudolf von Lichtenstein ile Tılsım Tanberk çiftinin Nisan 2012’de Çırağan Sarayı’ndaki masalsı düğününe Avrupa’daki kraliyet ailelerinin temsilcileri katılmıştı. İlk çocukları 1.5 yaşında iken talihsiz bir kaza sonucu vefat eden çift, 2016’da dünyaya gelen ikiz çocukları ile gözlerden uzak bir yaşam sürüyor. 

Prens Harry ve Meghan Markle Prenses Diana'nın mirasıyla geçinecek! 


Geri Dön