26 / 04 / 2024

İlker Başbuğ Bodrum Meteor Koyu'nda villa yaptırıyor!

İlker Başbuğ Bodrum Meteor Koyu'nda villa yaptırıyor!

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un emeklilik hayatını geçireceği Bodrum'daki villasında son eksikler gideriliyor



Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) ardından, 30 Ağustos itibarıyla görevini devredecek olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un villası hazır. Bodrum'un gözde yerlerinden Akyarlar Meteor Koyu'nda üç katlı bir villa yaptıran Başbuğ, gün sayıyor. Büyük ölçüde tamamlanan villada, şu günlerde hummalı bir çalışma var. Eve gelen elektrik ve tesisat ustalarıyla marangozlar, son rötuşlarını yapıyor. Çalışmaların başında da bizzat Başbuğ'un kızı Feride Hanım duruyor.

Başbuğ'un, denize 20 metre uzaklaktaki villasından Yunan adaları da çok net görülüyor. Bodrum evlerine uygun bir mimarisi bulunan villanın, geniş camlarına panjur da takıldı.

Bodrum'u çok seven Başbuğ Ailesi, yıllarca yine Akyarlar'da tatil yapıyordu. Ordu mensuplarınca kurulan 59'lular Sitesi'nde bir yazlığı bulunan Başbuğ, bu evini Genelkurmay Başkanı olunca satmıştı. Başbuğ, site içindeki bu ev yerine yine Akyarlar'da daha sakin bir konumda ve daha korunaklı olan yeni villasını yaptırdı. Başbuğ, Bodrum civarında gerçekleştirilen resmi toplantılara katılımının ardından da villasının inşaatını incelemişti.

Ucuza mal etti
Bölgedeki emlak fiyatlarına yönelik bilgi veren Bodrum Beyaz Emlak yetkilisi Hüseyin Arslan, şöyle dedi: Villa arsadan alınıp yapıldığı için uygun fiyata mal olmuştur. Sayın Başbuğ'un satın aldığı dönemde o konumdaki bir villa arazisi 10 bin TL civarındaydı. Şimdi 70 bin TL'ye kadar çıktı. Villanın maliyeti, en fazla 25-30 bin TL'dir. Villa yapılı halde satın alınsaydı 250 - 300 bin TL'yi bulurdu. Evi satmaya kalksa da ben emlakçı olarak 180-200 bin TL veririm.
Akşam


Geri Dön