28 / 03 / 2024

İlyas Özsüer kimdir?

İlyas Özsüer kimdir?

Maya Holding Kurucusu ve Onursal Başkanı olan İlyas Özsüer vefat etti. Peki İlyas Özsüer kimdir? İlyas Özsüer bugüne kadar hangi görevlerde bulundu? İşte İlyas Özsüer'in özgeçmişi...



İlyas Özsüer kimdir?

İlyas Özsüer, 5 Nisan 1925’te Üsküp, Makedonya’da doğdu. İlkokulu Üsküp’te bitirdi. 1938 yılında İstanbul’a taşındıktan sonra, Sultanahmet Ticaret Lisesi’nde orta ve lise eğitimini tamamladı, yüksek öğrenimine  İstanbul Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu’nda devam etti. 


İş hayatına 1950’li yılların başında Sultanhamam’da başlayan Özsüer, tekstil, sabun, ilaç sanayi ve çeşitli endüstriyel sektörlerde yaptığı girişimlerle MAYA Grubu’nun temellerini attı, girişimleriyle Türk sanayisine ve ekonomiye önemli katkılar sağladı. 22 yıl boyunca İstanbul Sanayi Odası Meclisi’nin aktif üyeliğini yaptı, iş dünyasında pek çok ilki hayata geçirdi.


Özsüer, Naylon ipliği üreten INSA A.Ş.’nin kurucu üyesi oldu, iplik sanayii alanında faaliyet gösteren Dinarsu A.Ş.’nin kurucuları arasında yer aldı. Haci Şakir Sabun Sanayi’nin ana ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu, Palmolive-Colgate Ortaklığı’nın Yönetim Kurulu Üyeliği’ni yaptı, tıbbi cam mamülleri üreten BİRGİ A.Ş.’nin ortakları arasında yer aldı. Tekstil hammadde ticareti yapan İnan Tekstil A.Ş.’nin kurucu ortaklığı başta olmak üzere, birçok sanayii ve ticaret girişimine öncülük etti. MAYA markasıyla, konut geliştirme projelerinde uzun yıllar faaliyet gösteren grup şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptı. 


MAYA Holding Kurucu ve Onursal Başkanı olan İlyas Özsüer, 2003 yılında MAYA Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı 2. kuşağa, oğlu Ali Nuri Özsüer’e devretti. Gayrimenkul sektörü; günümüzde konut, ofis ve alışveriş merkezleri alanında Türkiye’nin önde gelen geliştirmecilerinden olan MAYA Grubu için, 1970’lerden başlayarak ana iş kolu oldu. Aile değerleri doğrultusunda kurumsal yapılanmasını tamamlayan Grubun diğer ana iş kolları, 2000’li yıllardan itibaren, perakende ve servis sektörleri oldu. 2003 yılında, MAYA Grubu şirketlerinden Mapa Mobilya ve Aksesuar Pazarlama A.Ş., dünyada mobilya ve ev aksesuarı perakendeciliğinde lider konumdaki IKEA markasını Türkiye’ye yerli yatırımcı olarak getirdi, Türk perakende sektörüne önemli bir dünya markasını kazandırdı. 


Maya Residences Etiler Sitesi Yapımcısı Maya Grubu’nun Kurucusu ve Onursal Başkanı İlyas Özsüer 12 Şubat 2016 tarihinde hayatını kaybetti. 

Maya Holding'in acı günü! İlyas Özsüer vefat etti!


Geri Dön