19 / 04 / 2024

İmar Bankası'ndan ödeme yapılırken ayrımcılık yapıldığı iddiası TBMM'de!

İmar Bankası'ndan ödeme yapılırken ayrımcılık yapıldığı iddiası TBMM'de!

2003 yılında kapatılan İmar Bankasında hesabı olanlara ödeme yapılırken ayrımcılık yapıldığı iddiası TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Kocaeli Milletvekili  Lütfü Tükkan, 2003 yılında kapatılan İmar Bankasında hesabı olanlara ödeme yapılırken ayrımcılık yapıldığı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tükkan, sorusunun Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak  tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Tükkan, ''Ülkede yaşanan ekonomik krizin ardından 2003 yılında el konulan bankalardan biri olan İmar Bankası’nda hesabı olan bazı kişilerin paralan o dönemde off-shore hesapların yurtiçi mevduata dönüştürülmesiyle hak sahiplerine ödenmiştir. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve AK Parti eski Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu’nun da bu hakka kavuştuğu ama aynı durumdaki 1.113 kişinin kavuşamadığı, bu durumdaki kişiler tarafından iddia edilmektedir. Bu durumda olan hesap sahipleri ayrıca kendilerine ödenmeyen paralardan vergi kesildiğini belirtmektedir.'' diye konuştu.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili  Lütfü Tükkan'ın soruları:

1-   Ülkede yaşanan ekonomik krizin ardından 2003 yılında el konulan bankalardan biri olan İmar Bankası’nda hesabı olan bazı kişilerin paralan o dönemde off-shore hesapların yurtiçi mevduata dönüştürülmesiyle hak sahiplerine ödenmiştir. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve AK Parti eski Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu’nun da bu hakka kavuştukları doğru mudur?

2-    Aynı durumdaki 1.113 kişinin parasının ödenmediği ayrıca bu paralardan vergi kesildiği iddiası doğru mudur?

3-    Bu doğruysa neden böyle bir ayrım yapılmıştır, bunun gerekçeleri nelerdir?

4-    İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve AK Parti eski Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu’nun kavuştukları bu hakka vatandaş niye kavuşamamaktadır?

5-    1.113 kişinin paraları neden bugüne kadar ödenmemiş ve neden bu paralardan vergi kesilmiştir?

6-    Mağduriyet yaşayan 1.113 kişiye paralarının ödenmesi düşünülmekte midir, bu ne zaman gerçekleştirilecektir?

7-    Paraları hala ödenmediği için bugüne kadar mağduriyet yaşayan kişilerin hak kayıplarının nasıl giderilmesi düşünülmektedir?


Geri Dön