26 / 04 / 2024

İmar Barışı başvuru sayısı 500 bini aştı!

İmar Barışı başvuru sayısı 500 bini aştı!

Ramazan Bayramı süresince 121 bin 913 kişi İmar Barışı düzenlemes için başvuru yaptı. Yapı Kayıt Belgesi için e-Devlet üzerinden 10 gün içinde başvuru yapanların sayısı 500 bini aştı.



Yeni Şaafak gazetesinde yer alan habere göre, konutların imar ve iskan sorununu çözmesi planlanan İmar Barışı düzenlemesi kapsamında Yapı Kayıt Belgesi için e-Devlet üzerinden 8 Haziran tarihinde başlayan başvurular Ramazan Bayramı'nda da hız kesmeden sürdü. 3 günlük bayram süresince 121 bin 913 kişi İmar Barışı'ndan yararlanmak için başvuru yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca uygulamaya konulan düzenlemeye 10 günde başvuru yapan vatandaşların sayısı ise 500 bini aştı. Düzenlemede son başvuru günü 31 Ekim 2018 olarak belirlenirken, başvuru yapıldıktan sonra ödenmesi gereken bedel de 31 Aralık 2018'e kadar yatırılabilecek.

31 bin 132'si işyeri


İmar Barışı'ndan yararlanan vatandaşların 31 bin 132'si iş yeri sahibi olarak dikkat çekti. İmar Barışı düzenlemesine kısa süre içerisinde büyük ilgi gösteren yapı sahipleri, başvurularını e-devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebiliyor. PTT şubelerinden alınan e-Devlet şifresi ile "www.turkiye.gov.tr" adresine veya "e-Devlet" mobil uygulamasına giren vatandaşlar, burada yer alan kurumlar bölümünden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait sayfaya erişiyor. Sayfaya giriş yapan yapı sahipleri, "İmar Barışı Başvuruları" bölümüne girdikten sonra istenilen bilgileri doldurarak başvurularını tamamlayabiliyor.

 

Adım adım imar barışı başvuru süreci!

41 soruda imar barışı!


Geri Dön