26 / 04 / 2024

İmar barışından gelecek kaynak nerede kullanılacak?

İmar barışından gelecek kaynak nerede kullanılacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada imar barışıyla ciddi bir para geleceğini belirterek, "Bu kaynak, Türkiye'nin depreme hazırlığında kullanılacak." diye konuştu.



 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin trafiğini rahatlatmak amacıyla Kocasinan Bulvarı üzerine yapılan Fuzuli Katlı Kavşağı'nın açılışına katıldı.

Burada açıklamalar yapan Bakan Özhaseki, Kayseri'nin dışında pek çok yerde belediyelerin ne yazık ki kaçak yapılaşmaya göz yumduğunu, bu nedenle Türkiye'nin yüzde 60'a yakın bir bölümünün kaçak yapı haline geldiğini söyledi.

Kaçak yapılaşmanın birçok problemi de beraberinde getirdiğini söyleyen Özhaseki, "Bu işi artık kesip atmak şeklinde bir karar alarak İmar Barışı'nı getirdik. Yasa dün akşam çıktı, Cumhurbaşkanımız da onaylayınca Türkiye'de yaşayan vatandaşların yüzde 60'ı devletle artık ihtilaflı olmaktan, mahkemelik olmaktan kurtulacak. Belediye başkanları rahatlayacak. Buradan aldığımız parayı kentsel dönüşümde kullanacağız. Şimdi ciddi bir para gelecek. Bu kaynak, Türkiye'nin deprem hazırlığında kullanılacak. Biz deprem ülkesiyiz, sıkıntılıyız. Topraklarımızın yüzde 66'sı birinci ve ikinci dereceden deprem bölgesinden oluşuyor. Nüfusun yüzde 71'i yani 55-60 milyon insanımızda her an deprem olabilecek bölgelerde oturuyor. O zaman bizim hazırlık yapmamız gerekmiyor mu, evlerimizi daha sağlıklı sağlam hale getirmemiz gerekmiyor mu. İşte bunun için o toplanan bütçeyi de belediyelerimize yüzde sıfır faizli kredi olarak verip kullandıracağız. Türkiye'de büyük bir dönüşüm başlayacak. Bu dönüşümden ekonomi istifade edecek, istihdam aratacak, yepyeni güzel şehirlere kavuşmuş olacağız." dedi.

Bakan Özhaseki, yaklaşık 40 gün sonra ülkenin seçime gideceğini belirterek, ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Başlarının dik alınlarının açık olduğunu söyleyen Özhaseki, "Çünkü son 15 yıldır Türkiye'de sessiz bir devrim gerçekleşti. Millet devletle barıştı, millet devletine yan bakmıyor, sahip çıkıyor, 'bu benim devletim' diyor. Vesayetçi bir yapı vardı, Allah'a şükür bu durum kalktı." dedi.

Bakan Özhaseki, daha sonra Kocasinan Belediyesi tarafından Ziya Gökalp Mahallesi'ne yaptırılan kentsel dönüşüm projelerinin temel atma törenine katıldı. 

17 soruda imar barışı!


Geri Dön