26 / 04 / 2024

İmar barışından yararlanan binalar güçlendirilecek!

İmar barışından yararlanan binalar güçlendirilecek!

Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Sinan Türkkan, son dönemde yeniden gündeme gelen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu...



Ülkemizde son dönemde yaşanan depremler kentsel dönüşüm çalışmalarını yeniden gündeme getirdi. Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Sinan Türkkan, "İmar barışı kapsamına giren binalarda güçlendirme yapılabilecek" dedi.

Ekonomist Dergisi'nin bu haftaki sayısında yer alan habere göre; kentsel dönüşümü hızlandıran ve maliyetini düşüren güçlendirme seçeneği, mevzuattaki kısıtlamalar nedeniyle sorunlu yürütülüyordu. Bu kısıtlamalardan biri, Kat Mülkiyeti Kanunu'nun eklenen geçici bir madde ile kaldırıldı. Bundan böyle, imar barışı kapsamına giren binalarda güçlendirme yapılabilecek. Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Sinan Türkkan, düzenlemenin kentsel dönüşümün önündeki çok önemli bir engeli ortadan kaldırdığını, kentsel dönüşümü hızlandıracak çok önemli bir hamle olduğunu söylüyor. Türkkan, binaları güçlendirmenin önündeki diğer engellerin de en kısa sürede kaldırılması gerektiğini vurguluyor.


Geri Dön